Arbeidsvoorwaarden

Bij de VRR kun je gebruik maken van veel flexibele arbeidsvoorwaarden. Zo kun je je arbeidsvoorwaarden goed afstemmen op je persoonlijke wensen. Een kort overzicht:

1

CAO

We volgen de rechtspositie regeling van Rotterdam zoals deze luidde op 31-12-2019.

2

Fulltime

Is bij ons 36 uur zonder arbeidstijdverkorting en 40 uur met opbouw van 4 uur arbeidstijdverkorting per week.

Voor repressief personeel met 24 uurs-diensten is 48 uur fulltime.

3

Flexibel

Je ontvangt een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je flexibel inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!

Werk je 24 uurs-diensten in de repressie? Dan is dit percentage 18,05%.

4

Sporten

Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben wij een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of je kunt fitnessen op je kazerne.

5

Vers fruit

Op iedere locatie staat gratis vers fruit.

6

Pensioen

Wij hanteren een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.

7

Vakantiegeld

Ieder jaar ontvang je 8,33% vakantiegeld, dit zit in het budget van 17,5% van je jaarsalaris dat je flexibel kunt inzetten.

8

Vervoer

Heb je een jaarabonnement voor OV trajectkaart? Dan vergoeden wij 85% van je abonnement. Reiskosten voor woon/werk verkeer zijn €2,68 per km per maand, met een maximum van €53,60 netto per maand.

Meer weten?

Op 1 januari 2020 trad de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking en sindsdien valt gemeentepersoneel niet meer onder de CAR-UWO maar onder de Cao Gemeenten. Omdat de inwerkingtreding van de Wnra is uitgesteld voor veiligheidsregio’s, valt personeel van de veiligheidsregio’s nog wel onder de CAR-UWO. Lees hier meer over de CAR-UWO voor Veiligheidsregio's.