Servicedesk Medewerker


Rotterdam
€ 2.170,- tot € 3.176,-
36
MBO 4

‘’Goedendag, waarmee kan ik je helpen?’’ Gelukkig kunnen je collega’s altijd bij het Servicedesk terecht, zeker nu jij onderdeel uitmaakt van het team! Al snel in jullie contact merken zij dat de Servicedesk er een klant- en oplossingsgerichte collega bij heeft; de melding gaat snel en goed afgehandeld worden.


Jouw werk

Jouw taak is om de meldingen die digitaal (via het Facilitair Management Informatie Systeem) dan wel via mail, telefonisch of direct aan je bureau binnenkomen op te pakken. Dit zijn met name meldingen  op het gebied van ICT & Telefonie, maar ook meldingen van de afdelingen Logistiek, Huisvesting en Inkoop worden bij de Servicedesk gemeld. Je neemt meldingen aan, vraagt ze uit en registreert ze. Je gebruikt hiervoor een uitvraagscript en vult dit aan met informatie die je naar jouw inzicht nog nodig hebt om het probleem goed op te lossen. Je streeft er naar een melding direct en zelfstandig op te lossen. Als de melding toch te complex is en extra expertise behoeft, inventariseer je waar de melding thuishoort en zet je deze door naar de juiste backoffice.

                                                                                                                                                                   

Wat jou motiveert en enthousiast maakt is jouw collega’s in de organisatie goed en snel  te helpen, zodat zij zich snel weer volledig kunnen richten op hun werk. Je komt gemaakte  afspraken altijd na. Daarom controleer je regelmatig de voortgang van de openstaande meldingen. Ook probeer je je collega’s vooraf goed te infomeren. Dit doe je door de FAQ en handleidingen actueel te houden.

Jij...

• Hebt een (bij voorkeur ICT gerelateerde) mbo-niveau 4  opleiding.
• Hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring en ICT kennis.
• Hebt ervaring met ITIL processen en het beheren van de Active Directory, het beheer van mailboxen en mailgroepen in Microsoft Exchange.
• Kennis van Office365 en TopDesk zijn een pré
• Bent creatief in het oplossen van vraagstukken.
• Hebt een hoog serviceniveau en krijgt veel voldoening bij iedere collega die geholpen is.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De Servicedesk is het eerste aanspreekpunt voor collega’s m.b.t. klachten, wensen, informatieverzoeken en storingen over de producten en diensten die worden aangeboden vanuit alle afdelingen van het Facilitair Bedrijf. Deze afdelingen zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leveren, onderhouden en de werking van producten en diensten binnen de VRR.

De Servicedesk streeft ernaar de klant zo vaak als mogelijk direct een oplossing te bieden (zonder tussenkomst van de backoffice). Hierdoor kan de Servicedesk bij het eerste klantcontact steeds meer en beter de vragen van de organisatie uitvragen, registeren en oplossen.

Arbeidsvoorwaarden

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gemeente Rotterdam.
• Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 7 met een salaris van € 2.170,- tot € 3.176,- op basis van 36 uur.
• Je werkt 36 – 40  uur per week. 
• Standplaats: Brandweer kazerne Frobenstraat in Rotterdam
• Je ontvangt een toeslag van 17,05% (inclusief 8% vakantiegeld) die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn.
• Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten; je kunt dit gratis doen in de fitnessruimte op je werkplek! Ook is er vers fruit en een fietsregeling.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

• John van der Plas (Hoofd ICT) via 06 500 53 514 of john.vanderplas@vr-rr.nl.
• Esther Overbeeke (Coordinator Servicedesk) via 06 123 05 466 of Esther.Overbeeke@vr-rr.nl.
• Team recruitment via (088) 877 92 25 of recruitment@vr-rr.nl.

Acquisitie van recruitmentbureaus stellen wij niet op prijs


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl