Werkplekbeheerder


Ben je gedreven om mensen te helpen en krijg je daar energie van? Werk je graag in een team waar binnen je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt? Hou je van direct contact met je eindgebruikers en een afwisselende job én heb je ervaring in het inrichten en beheren van vaste en mobiele werkplekken. Dan gaan wij graag met je in gesprek!


Jouw werk

Binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) werken ongeveer 2.300 medewerkers op diverse locaties binnen de regio. Iedere medewerker beschikt over één of meerdere devices om zijn of haar dagelijkse werk zo optimaal mogelijk te kunnen doen. Operationele medewerkers moeten hier 24/7 op kunnen vertrouwen. Onze werkplekbeheerders spelen hier een belangrijke rol in.  Je ondersteunt de VRR medewerkers bij het optimale gebruik van hun werkplekken en applicaties. Je installeert en configureert desktops, laptops, tablets, smartphones en printers. Regelmatig ben je op locatie aanwezig voor uitleveren of vervangen van werkplekken. Je geeft instructies over het gebruik, adviseert en analyseert en verhelpt storingen.


Zorg jij ervoor dat deze collega’s hun werk goed kunnen doen?

Je werkt gestructureerd, legt zaken vast in ons Service Management Systeem (Ultimo) en bewaakt de voortgang van toegewezen taken. Ook ben je mede verantwoordelijk voor de voorraad en toewijzing van onze werkplekken. Je werkt netjes, bent servicegericht, houdt je aan gemaakte afspraken en verwacht dat ook van anderen. Je bent communicatief vaardig, je bent niet bang om ongevraagd advies te geven en je werkt graag in een hecht team dat naast je collega Werkplekbeheerders uit meerdere experts bestaat op diverse gebieden.

Kortom: je beheerst het vak van werkplekbeheerder, je bent gedreven om  mensen te helpen en je werkt graag in een professioneel team.

Jij...

... bent dienstverlenend ingesteld en helpt graag je collega's vooruit!

Verder:

 • hebt een MBO-4 ICT opleiding en een rijbewijs B;
 • hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • bent bekend met het werken op basis van ITIL processen;
 • hebt aantoonbare kennis en ervaring met Service Management systemen, bij voorkeur Ultimo
 • hebt aantoonbare kennis  met  Microsoft365 producten en in het bijzonder Intune;

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je bent onderdeel van het I-Team, wat bestaat uit 35 gedreven professionals. Samen zorgen we ervoor dat al onze VRR collega’s kunnen vertrouwen op hun apparatuur en de beschikbare digitale informatie, zodat zij hun dagelijkse werkzaamheden ongestoord kunnen uitvoeren. Inclusief jijzelf zijn er vier werkplekbeheerders die samen verantwoordelijk zijn voor alle laptops, tablets, desktops en smartphones die aan de medewerkers van de VRR beschikbaar worden gesteld. Je hebt daardoor veel directe contacten met al je VRR collega’s en werk je veel samen met de overige I-Team leden. De sfeer binnen het I-Team is te omschrijven als open, hecht en ambitieus in het leveren van professionele en kwalitatieve dienstverlening.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.829  tot € 4.043 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Esther Overbeeke via 06-12305466 of esther.overbeeke@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Renée Ooms (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-21319026 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!