Financieel administrateur


Een werkweek is nooit saai als je bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) werkt! Je werkt namelijk voor vier verschillende VRR-onderdelen: Brandweer, Ambulance, Risico- en Crisisbeheersing en de ondersteunende Stafafdelingen. Je wordt dus onderdeel van een organisatie die een belangrijke maatschappelijke functie heeft en hieraan kan jij jouw bijdragen leveren!


Jouw werk

Als Financieel administrateur speel je een sleutelrol binnen in ons team. Je hoofdtaken omvatten het nauwkeurig registreren en controleren van binnenkomende facturen, het waarborgen van efficiënte financiële administratieve processen en het verzekeren van een vlotte afhandeling van het jaarwerk, waaronder balansdossiers en periodieke afsluitingen.

Je bent ook verantwoordelijk voor het voorbereiden van fiscale aangiftes en het assisteren van collega's bij complexe financiële vraagstukken, zoals discrepanties in balansdossiers of in het financiële systeem. Je deelt graag jouw kennis en expertise om anderen te helpen groeien.

Daarnaast speel je een rol in het waarborgen van de expertise van je collega's, door regelmatig hun vaardigheden te monitoren en hen te ondersteunen waar nodig. Het inrichten van administraties behoort ook tot jouw takenpakket.


Jij...

… bent een stevige gesprekspartner van de budgethouders. Je legt uit waarom er bepaalde spelregels zijn, geeft een goede toelichting en biedt waar nodig hulp. Je bent samenwerkingsgericht en betrokken. Van nature heb je een proactieve houding; je bent erop gericht je collega’s ook zo te laten werken.  Ook werk je accuraat, procesmatig en doel- en resultaatgericht.

Verder:

 • Heb je Hbo werk- en denkniveau met een opleiding op financieel-administratief gebied zoals SPD;
 • Beschik je over BTW kennis;
 • Heb je aantoonbare ervaring (3-5 jaar) met het zelfstandig voeren van een financiële administratie;
 • Heb je ervaring met het zelfstandig samenstellen van een jaarrekening;
 • Ervaring met BBV is een pre;
 • Heb je goede kennis en vaardigheden in Excel.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Als financieel administrateur ben je onderdeel van het team Financiën dat onderdeel is van de afdeling Middelen en Control. Jouw team bestaat uit 14 andere collega’s die zich inzetten voor een juiste financiële administratie voor alle organisatieonderdelen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het is een gezellig collegiaal team waarbij iedereen voor elkaar klaar staat.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.353 tot € 5.034 (o.b.v. 36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Mieke Louwman (Teamleider Financiele administratie) via 06-10963988 of Mieke.Louwman@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Renée Ooms (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-21319026 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!