Functioneel beheerder AFAS


Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat het HRM pakket AFAS gebruiksvriendelijker en verder geoptimaliseerd wordt binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond? Hou jij van het oplossen van complexe puzzels en zet jij jouw creatieve ideeën om in actie en concrete oplossingen? Durf jij de uitdaging aan om samen met jouw collega junior functioneel beheerder, en een team van salaris- en HR professionals AFAS op een hoger level te krijgen? Dan gaan wij graag met je in gesprek over de functie van Functioneer beheerder AFAS!


Jouw werk

Als Functioneel Beheerder binnen HR ben jij continu bezig met de vraag en het antwoord hoe je de processen, en de workflows op HRM- en Payrollgebied binnen AFAS beter kunt inrichten en functioneler kunt maken. Uiteraard doe je dit vanuit de behoefte van de gebruiker; Brandweer, Ambulancedienst, de Meldkamer en Risico- en Crisisbeheersing.

Je bent als expert de gesprekspartner en het aanspreekpunt voor je collega’s. Jij weet als geen ander welke wensen en behoeftes de gebruikers hebben en op welke wijze zaken slimmer ingeregeld kunnen worden en hierdoor optimaal gebruik kunnen maken van ons pakket. Je zorgt daarbij voor een groot draagvlak binnen het team en de organisatie.
Daarnaast ga je onder andere aan de slag met het optimaliseren van de autorisatiestructuur, workflows, en het verbeteren van de aansluiting op andere systemen en de inrichting van looncomponenten.

Je werkt aan een aantal geprioriteerde topics. Je signaleert daarnaast ontwikkelingen, doet proactief verbetervoorstellen en vertaalt deze naar een plan van aanpak voor het realiseren van efficiënte werkprocessen, goed werkende interfaces en een perfect draaiende payroll.
Je werkzaamheden zijn ook deels adhoc. Jij weet hierbij de spoedvragen vs. de wensen die even kunnen wachten, goed te filteren. Uiteraard benader je elke vraag klantvriendelijk en kunnen jouw collega’s een servicegericht en duidelijk antwoord verwachten.

Richt jij AFAS optimaal in binnen onze organisatie?

Jij neemt deel aan de nodige project- en werkgroepen. Je werkt daarbij nauw samen met collega´s zowel binnen als buiten de afdeling HR. Ook zijn er momenten van afstemming met collega’s van andere Veiligheidsregio’s. Je overlegt met proceseigenaren, beleidsmedewerkers en key users over wetswijzigingen, nieuwe releases of bestaande processen. Daarnaast fungeer je als intermediair tussen de organisatie en haar leveranciers zodat beiden op de hoogte zijn van elkaars behoeften.

Jij...

... bent analytisch en nauwkeurig. Mensen staan bij jouw centraal. Je richt werkprocessen, systemen en workflows zo in dat er efficiënt en effectief gewerkt kan worden; mens- en klantgericht! Je houdt ervan om vooruit te denken, het heft in handen te nemen en mensen en de processen met elkaar te verbinden. Je bent sterk in prioriteren en keuzes maken. Je doet dit zelfstandig en je staat daarbij stevig in je schoenen. Je bent gericht op optimalisatie, maar begrijpt ook dat niet alles tegelijkertijd kan worden aangepakt. Jij bent dan ook daadkrachtig, nuchter, flexibel en geduldig en hebt een positieve instelling.

Verder:
• heb je een hbo werk- en denkniveau;
• heb jij een opleidingsachtergrond en ruime werkervaring op het gebied van Functioneel Beheer, Informatica of ICT;
• heb je kennis en ervaring van AFAS-HRM.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over drie teams; Advies, Mobiliteit en Bedrijfsvoering. Jij werkt binnen het team HR-bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit 15 collega’s die servicegericht zijn, nauw samenwerken en het leveren van kwaliteit erg belangrijk vinden. Zij richten zich allemaal op de gehele multidisciplinaire ondersteuning van de uitvoering zodat de collega’s uit de operatie hun werk goed kunnen doen. Jij bouwt samen met hen aan een nóg robuustere HR-afdeling waarbij verbetering en optimalisatie centraal staat. Jij werkt nauw samen met de Junior Functioneel Beheerder en samen ondersteunen jullie alle gebruikers, zowel binnen als buiten de afdeling.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.365 tot € 5.043 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • We bieden AFAS training(en), afgestemd op jouw huidige kennis en ervaring.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Carola Verschoor (Teamleider HR Bedrijfsvoering) via 06-15615518 of carola.verschoor-mian@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Renée Ooms, Corporate Recruiter door te bellen of appen naar 06-21319026 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!