Veiligheidskundige


Rotterdam - Rijnmond
€ 3.128;- tot € 4.544;-
32-36
MBO 4

Heb jij de juiste sociale en communicatieve vaardigheden om jouw advies krachtig over te brengen? Beschik jij over overtuigingskracht? Zie jij het als een uitdaging om bij te dragen aan het professionaliseren van het team HSSE (Health Safety Security Environment) en deze naar een hoger niveau te tillen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam – Rijnmond? Solliciteer dan snel op deze uitdagende functie!


Jouw werk

Als veiligheidskundige heb je kennis op het gebied van veiligheidsbeleid en arbowetgeving. Je gebruikt die kennis om de organisatie te adviseren over hun veiligheidsbeleid. Je streeft ernaar om een dagelijks veilige werkomgeving te creëren met name gericht op de brandweer- en ambulancezorg. Dat doe je onder andere door risico’s te inventariseren, evalueren en deze te verwerken in een plan van aanpak. Samen met verschillende afdelingen zorg je ervoor dat het plan van aanpak actueel blijft. Je onderzoekt meldingen van (bijna-)ongevallen en gevaarlijke situaties, voert werkplekonderzoeken uit in gebouwen of tijdens oefeningen, geeft voorlichting en trainingen op het gebied van arbeidsomstandigheden en werkplekinrichting.

Je werkt nauw samen met andere afdelingen en domeinen, zowel binnen de organisatie als ook met externe partners. Je bent een belangrijke schakel in de organisatie; je adviseert het management gevraagd en ongevraagd op het gebied van tactische en strategische veiligheidsvraagstukken en arbeidsomstandigheden. Je geeft advies op basis van een zelfstandig en deskundig oordeel maar je bent ook aanspreekpunt voor de medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam – Rijnmond voor de meest uiteenlopende vragen op het gebied van arbeidsomstandigheden. Je ondersteunt de leidinggevenden bij het opstellen van een plan van aanpak en het uitvoeren van de RI&E’s. Je onderhoudt een relevant netwerk en neemt vanuit het vakgebied deel aan overleg met de Ondernemingsraad en derden over het arbobeleid.

Naast de genoemde reguliere taken heeft het team HSSE de opdracht om de positie van het team verder te versterken, om meer structuur binnen het team aan te brengen en een verdere professionaliseringsslag te maken. Enkele speerpunten zijn het vergroten van de zichtbaarheid van het team organisatie breed, op de werkvloer en binnen de verschillende afdeling. Het opstellen en vaststellen van (interne)werkprocessen en werkafspraken en deze borgen in een handboek en het actualiseren en het aanbrengen van uniformiteit in de diverse plan van aanpakken van de verschillende RI&E’s.

Jij...

… weet op enthousiaste wijze jouw actuele kennis te onderhouden en over te dragen in de organisatie. Je stuurt en coacht zowel management als medewerkers daarom is het belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat maar ook benaderbaar bent en graag in teamverband werkt. Je hebt sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden om jouw advies en veiligheidsinstructies juist over te brengen. Je hebt oog voor detail en weet complexe veiligheidsvraagstukken en regels grondig te analyseren. Hebt passie voor het vak veiligheid in de breedste zin.

Verder:

 • Heb je minimaal een afgeronde MBO niveau – 4 opleiding bij voorkeur een opleiding MBO-Veiligheidskunde of een opleiding met raakvlakken in het veiligheidsdomein.
 • Heb je bij voorkeur kennis of ervaring met repressieve brandweerzorg of ambulancezorg.
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs B omdat je regio breed acteert.
 • Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je werkt in het team HSSE (Health, Safety, Security en Environment). De formele standplaats is Frobenstraat, maar in de praktijk werk je veel samen met collega’s die binnen verschillende afdelingen en locaties binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werkzaam zijn. Het team bestaat uit een coördinator, Security Officer en Veiligheidskundigen. Je legt verantwoording af aan Hoofd Huisvesting & Services waar het team HSSE onder valt.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 3.128,- tot € 4.544,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Peter Bouma (Hoofd Huisvesting en Services) via 06-13497316 of peter.bouma@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Gayt Ganpat (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-27396434 (di, wo, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!