Senior medewerker personeel en salarisadministratie


Breng jij de personeels- en salarisadministratie van Veiligheidsregio Rotterdam - Rijnmond naar een volgend level? Door verder te bouwen aan de kwaliteit van onze personeel- en salarisadministratie werken we toe naar optimale dienstverlening aan onze collega's bij de brandweer, ambulance, 112 meldkamer en risico- en crisisbeheersing. Wij kunnen jouw kennis en ervaring als Senior medewerker personeel- en salarisadministratie goed gebruiken! 


Jouw werk

De personeel- en salarisadministratie (PSA) binnen Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond is in 2022 overgegaan op werken met de software van AFAS. De implementatie is nog volop bezig. We kiezen ervoor niet langer expertise in te huren, maar op zoek te gaan naar een collega die de komende jaren met ons verder wil bouwen aan het team.

Als Senior medewerker personeel- en salarisadministratie heb jij dus een belangrijke rol is deze implementatie. Welke processen kunnen we verbeteren? Hoe maken wij optimaal gebruik van AFAS? Hoe richten wij het zo klantvriendelijk mogelijk in binnen de fiscale mogelijkheden? Jij zorgt ervoor dat jij weet wat belangrijk is voor de gebruikers binnen de Ambulance, Brandweer, Meldkamer en Risico- en Crisisbeheersing. Ook schakel jij met de Functioneel Beheerder voor optimalisaties wat betreft functionele inrichting.Bouw jij als senior in ons team mee aan een betrouwbare personeel- en salaris administratie?

Ook richt jij je samen met de andere Senior medewerker personeel en salarisadministratie op overkoepelende projecten en de complexere dossiers in het PSA team. Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen over loonjournaalposten, het door vertalen van CAO wijzigingen in onze processen en communicatie hierover en het maken van FLO berekeningen. Jij levert input aan bij de businesscontroller voor de accountant en beantwoordt eventuele vragen die hieruit voortkomen.

Jij bewaakt je de kwaliteit en tijdslijnen van het werk binnen de PSA. Daarbij zet je jouw collega's in hun kracht en draag je bij aan hun ontwikkelingen. Met elkaar vormen jullie een prettig team wat ontwikkelt, groeit en successen boekt!

Jij...

... bent iemand die het werk en de uitdaging zelf ziet en daarmee zelfstandig en pro actief mee aan de slag gaat. Ondanks dat jij graag nauwkeurig werkt en graag 'in control' bent, kun jij je goed bewegen in een omgeving waar meer uitdagingen zijn dat dat jij tijd hebt. Jij kunt goed prioriteren, keuzes maken en dus ook loslaten. Je neemt jouw collega's in het team, de interne klanten en samenwerkingspartners goed mee in waar jij mee bezig bent en waarom. Ook ben jij betrokken, energiek en viert graag successen!

Verder:

 • heb jij ruime ervaring met het werken binnen een personeel- en salarisadministratie;
 • ben jij fiscaal onderlegt;
 • bent in het bezit van een Mbo-niveau 4 diploma;
 • is het een pre wanneer jij de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) hebt afgerond. Maar ruime ervaring vinden wij net zo belangrijk en is voor ons ook voldoende.
 • is ervaring met AFAS handig, maar geen must.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De PSA valt onder de afdeling HR bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit circa 14 collega's. Binnen de PSA werk jij intensief samen met de andere senior in het team, met wie je veel overlegd en afstemt. Ook heb je veel contact met de Functioneel beheerder AFAS, afdeling finance en de businesscontroller.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 3.128 tot € 4.544 (36 uur).
 • Bij de start in de functie krijg jij een voor op jouw ervaring en kennis afgestemd pakket aan AFAS training(en) aangeboden. Zo leer je de laatste ins and outs van het systeem.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Carola Verschoor (Teamleider HR bedrijfsvoering) via 06-21167746 of carola.verschoor-mian@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!