HR adviseur Brandweer


Wil jij met jouw expertise en drive een bijdrage leveren aan de veiligheid van onze hulpverleners en de burgers in regio Rotterdam Rijnmond? En ben jij een HR professional die snel door heeft wat de Brandweer nodig heeft en met jouw HR kennis, ervaring en persoonlijkheid toegevoegde waarde levert? Word dan HR adviseur bij de Brandweer binnen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond!


Jouw werk

Voor de Brandweer zijn wij op zoek naar een professional met passie voor het HR vak. In deze brede functie ben je een stevige HR adviseur voor leidinggevenden op operationeel en tactisch niveau over het gehele speelveld aan HR-onderwerpen. Denk hierbij aan strategische personeelsplanning, verzuim, individuele casuïstiek, mobiliteit, selectie en duurzame inzetbaarheid. Ook ga je aan de slag met implementeren van HR beleid en het mede ontwikkelen van het leiderschap binnen de Brandweer.

Breng jij HR en de Brandweer verder in het behalen van tactische en strategische doelstellingen?

Samen met jouw collega's binnen HR heb je een impact op het dagelijkse functioneren van de Brandweer. Jij draagt bij aan de verbinding tussen HR en de operatie doordat jij weet waar behoefte aan is. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en stuurt op HR en brandweer doelstellingen. Het meedraaien van diensten met brandweercollega's is de perfecte manier om deze verbinding te ervaren en te verstevigen! En laten we eerlijk zijn; bij welke andere werkgever krijg je de kans om mee te rijden op een Brandweerwagen door Rotterdam en omgeving?

Jij...

...bent op zoek naar een volgende stap in je carrière als HR Professional. Jij kiest er bewust voor om te gaan werken in de hulpverlening en 24-uurs organisatie. Je bent een deskundige, mensgerichte adviseur, zonder de organisatie doelstellingen uit het oog te verliezen. Ook ben je initiatiefrijk, resultaatgericht, daadkrachtig en analytisch sterk, wat je combineert met een hands-on mentaliteit. Je bent een doener, maar je stelt de benodigde (kritische) vragen voordat jij over gaat tot actie. Uitdagingen los jij op een tactvolle en onderscheidende manier op.

Verder:

 • beschik je over minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur op het gebied van HRM;
 • heb je relevante werkervaring als HR Adviseur;
 • heb jij bij voorkeur een rijbewijs B en eigen vervoer.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over twee teams (Advies & Expertise en Bedrijfsvoering). Jij maakt onderdeel uit van het team HR advies & expertise. Dit energieke team bestaat uit 18 collega’s met verschillende achtergronden, talenten en persoonlijkheden die zeer betrokken en gedreven zijn.

Als HR afdeling willen we ons de komende jaren graag richten op:

 • Het zijn van een zichtbare, herkenbare en aantrekkelijke werkgever,
 • Het hebben van voldoende talent voor nu en in de toekomst
 • Aansprekend leiderschap om bij te kunnen dragen aan het succes van de ander
 • Fitte, vitale en wendbare medewerkers.

Hier zal jij samen met je HR collega’s een belangrijke rol in spelen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.365 tot € 5.034 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Inge Kippers (HR-Manager) via 06 13786496 of per mail naar Inge.kippers@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!