Strategisch Businesspartner Communicatie


Bij de ambulance en brandweer zijn we hard op zoek naar nieuwe mensen. Het bewustzijn van collega’s moet omhoog ten aanzien van cybersecurity en als dé ‘regisseur van crisis’ laat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond graag zien hoe wij duurzame keuzes maken en focussen op innovatie. Daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken. Kun jij vanuit een visie en strategie de vertaalslag maken naar concrete plannen, pakkende boodschappen en effectieve content? En draag jij graag actief bij aan de veiligheid in onze regio door middel van rake (crisis)communicatie? Dan is werken bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) als Strategisch Businesspartner Communicatie Stafafdelingen wat voor jou!


Jouw werk

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directie en managers van de diverse stafafdelingen (zoals HR, ICT, Bestuurlijke en Juridische zaken). Je hebt een vlotte pen en bent goed in staat de vertaling te maken naar dat wat nodig is om de doelgroep te bereiken. Je bent in staat om snel te schakelen tussen inhoud en uitvoering en beschikt over zeer goed afgestelde antennes. Je voelt je verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van jouw projecten en legt snel verbinding tussen mensen, afdelingen en onderwerpen. Daarbij ben je goed in staat hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en zoek je graag de samenwerking op binnen je team en de afdeling. Ook heb je altijd wel ideeën hoe je de communicatie effectiever kan maken. Werken bij de VRR betekent werken in een dynamische omgeving.

Dit ga je doen:

 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over effectieve communicatie aan de directie en het management van de stafafdelingen. Je adviseert bijvoorbeeld over de communicatie-inzet richting medewerkers of ketenpartners als politie, DCMR en media.
 • Je schrijft communicatieplannen en -strategieën voor complexe, veelal interne, communicatiethema’s.
 • Je denkt mee met de teamleiders over opkomende directie-issues.
 • Je gaat aan de slag met de vertaling van de message houses naar de relevante doelgroepen.
 • Je weet wat doelgroepen beweegt en in jouw aanpak schroom je niet om vernieuwende paden te bewandelen. Daarin trek je op met jouw collega's van team content en woordvoering.
 • Je doet voorstellen voor een innovatieve middelenmix voor interne communicatie en arbeidsmarktcommunicatie.
 • Je stelt een communicatieplan op om de organisatie meer inclusief en divers te maken en informeert medewerkers over veranderende wetgeving.
 • Je adviseert over de communicatie richting medewerkers om ze gemakkelijk hybride te laten werken.
 • Je draait mee in het piket algemeen commandant crisiscommunicatie; waarbij je ten tijde van grotere crises leiding geeft aan het actieteam communicatie.

Jij...

... bent een ervaren communicatieadviseur en deskundig als het gaat om de nieuwste trends op communicatiegebied. In je communicatiestrategie weet je kanalen en middelen op effectieve wijze in te zetten. Je bent in staat anderen te inspireren en te leiden met je overtuigingskracht. Je hebt het vermogen om snel te schakelen en praktische oplossingen te bedenken. Je legt makkelijk contact met mensen uit allerlei disciplines en (externe) netwerken. En je wordt blij van de dynamiek van een organisatie die middenin de samenleving staat en van betekenis wil zijn voor elke inwoner in ons gebied.

Verder:

 • Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding binnen communicatie, marketing of journalistiek;
 • Heb je ruime werkervaring in een complexe omgeving bij een grote organisatie in een politiek-bestuurlijk krachtenveld;
 • Beschik je over ervaring met het werken met reputatieonderzoek en issuemanagement bij zowel in- als externe vraagstukken in een grote (publieke) organisatie;
 • Heb je ervaring met het regisseren van grote communicatieonderwerpen met een groot politiek-bestuurlijk afbreukrisico;
 • Ben je ervaren met het concretiseren en uitvoeren van corporate communicatiebeleid binnen grote organisaties;
 • Je bent in staat structuur aan te brengen in je werkzaamheden en daarbij de juiste

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Niet geheel onbelangrijk. Jouw collega’s! Het team Strategie en Advies en het team Content en Woordvoering vormen samen de communicatieafdeling. De afdeling is volop in ontwikkeling en kent verschillende disciplines. Met een afdeling van in totaal 14 communicatieprofessionals zorgen we voor eenduidige en heldere communicatie. Bij de VRR werken we hybride. Dat betekent dat je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Jouw communicatiecollega’s ontmoet je grofweg twee keer per week op het hoofdkantoor in het World Port Center.

Je komt te werken in team Strategie en Advies. De strategische businesspartners uit dit team zijn het eerste aanspreekpunt voor alle communicatievraagstukken van de organisatie. Brandweer, ambulance, risico- en crisisbeheersing en directie- en stafafdelingen zijn gekoppeld aan een vaste businesspartner. Zij zijn aangehaakt op ambities, doelstellingen en beleidskeuzes. Ook denken ze strategisch mee over de inzet van communicatie, om het imago en de positie van de VRR verder te versterken.
Team Content en Woordvoering is het specialistenteam van de afdeling. Het team bestaat uit content specialisten en woordvoerders. Zij zijn dagelijks bezig met de productie van krachtige middelen en boodschappen. Daarbij gaat dit team creatief om met tekst, foto, video, vormgeving, huisstijl en berichten op sociale media en/of corporate websites. Onze woordvoerders brengen belangrijke verhalen naar buiten en zijn bereikbaar voor persvoorlichting of public affairs.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- o.b.v. 36 uur.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.
 • Voor de nevenfunctie van Algemeen Commandant Crisiscommunicatie ontvang je een piketvergoeding. Ook verzorgen wij een gecertificeerde EHBO training en een rij-opleiding om te leren rijden met zwaailicht en sirene.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Frouke Albers, Teamleider Strategie en Advies door te bellen of appen naar 06-22402290 of mailen naar frouke.albers@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos, Corporate Recruiter door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!