Werkplekbeheerder


Wil jij als werkplekbeheerder werken in een team waar binnen je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt? Ben je gedreven om mensen te helpen en krijg je daar energie van? Hou je van direct contact met je eindgebruikers, zoek je een afwisselende job in een organisatie die er toe doet én heb je ervaring in het inrichten en beheren van vaste mobiele werkplekken? Dan gaan wij graag met je in gesprek!


Jouw werk

Binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) werken ongeveer 2.300 medewerkers op diverse locaties binnen de regio. Iedere medewerker beschikt over één of meerdere devices om zijn of haar dagelijkse werk zo optimaal mogelijk te kunnen doen. Operationele medewerkers moeten hier 24/7 op kunnen vertrouwen. Onze werkplekbeheerders spelen hier een belangrijke rol in. Je ondersteunt de VRR medewerkers bij het optimale gebruik van hun werkplekken en applicaties. Je installeert en configureert desktops, laptops, tablets, smartphones en printers. Regelmatig ben je op locatie aanwezig voor uitleveren of vervangen van werkplekken. Je geeft instructies over het gebruik, adviseert en analyseert en verhelpt storingen.


Kom jij als werkplekbeheerder werken in het team van Sergei?

Je werkt gestructureerd, legt zaken vast in ons Service Management Systeem TOPdesk en bewaakt de voortgang van toegewezen taken. Ook ben je mede verantwoordelijk voor de voorraad en toewijzing van onze werkplekken. Je werkt netjes, bent servicegericht, en je houdt je aan gemaakte afspraken en verwacht dat ook van anderen. Je bent communicatief vaardig, je bent niet bang om ongevraagd advies te geven en je werkt graag in een hecht team dat naast de afdeling Werkplekbeheer bestaat uit de afdelingen Servicedesk en Netwerkbeheer.

Jij...

...denkt graag mee en draagt proactief oplossingen aan. Daarbij ben je creatief en ga jij voor wat je wilt realiseren. Ondanks je dienstverlenende instelling, ben je in staat grenzen aan te geven en ook nee te zeggen.

Verder:

 • heb jij een MBO-4 ICT opleiding afgerond;
 • Je bent in bezit van een geldig rijbewijs B;
 • heb je minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • ben je bekend met het werken op basis van ITIL processen;
 • beschik je over aantoonbare kennis en ervaring met Microsoft (365) producten, Intune en TOPdesk;
 • heb je begrip van netwerkprotocollen en LAN/WAN infrastructuren op basis van Cisco en HP apparatuur.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Team werkplekbeheer bestaat, inclusief jijzelf, uit vier medewerkers, waarvan één de rol van Coördinator vervult. Naast het team werkplekbeheer bestaat de afdeling ICT team uit de teams ServiceDesk en Netwerkbeheer. In de praktijk werk je veel samen met de andere teams binnen het ICT afdeling. De sfeer is te omschrijven als open, hecht en ambitieus in het leveren van professionele en kwalitatieve dienstverlening.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.581,-  tot € 3.732,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Je gaat werken vanuit de locatie Frobenstraat. In afstemming met je team kun je maximaal een dag per week thuis werken. Omdat je veel onderweg bent naar de diverse locaties, kun je gebruik maken van een poolauto.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sergei Papyan (Coördinator Werkplekbeheer) via 06-50053490.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225