Medewerker personeel- en salarisadministratie


Zorg jij er samen met jouw collega’s voor dat de personeels- en salarisadministratie op orde is voor alle medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond? Als Medewerker personeel- en salarisadministratie verwerk jij mutaties op het gebied van salaris, emolumenten, bijzondere verlofaanvragen en gratificaties. Ook vind jij het leuk om na te denken hoe er nog effectiever en efficiënter gewerkt kan worden.


Jouw werk

Als Medewerker personeel- en salarisadministratie regel jij samen met je collega’s dat 2300 medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hun salaris tijdig en correct uitbetaald krijgen.

Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van de in-, door- en uitstroom mutaties en draagt daardoor bij aan een perfecte registratie van medewerkersgegevens. Samen met je team zorg je voor een optimaal workflow-gestuurd proces. Je signaleert tekortkomingen en bent steeds op zoek naar verbetermogelijkheden.

Word jij de directe collega van Rehanna en Sigrid?

Voor vragen over onder andere salaris, verlof en wet- en regelgeving ben jij het aanspreekpunt voor de medewerkers van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Je hebt in deze rol dus een breed takenpakket met veel verantwoordelijkheid én zelfstandigheid.

Jij...

…hebt oog voor detail en bent goed in staat om daarnaast overzicht te houden over het geheel aan werkzaamheden. Je weet voor jezelf prioriteiten te stellen en staat klaar om bij te springen bij je collega’s. Je bent in staat om je tot een echte specialist te ontwikkelen binnen je vakgebied. Je bent stressbestendig en flexibel en schakelt moeiteloos tussen administratieve taken en ad-hoc uitdagingen, want ja, die hebben wij ook!

Verder:

 • Je hebt MBO4 werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over relevante werkervaring;
 • Het is een pré als je de Vakopleiding Payroll Services (VPS) of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) hebt afgerond;
 • Je beschikt over actuele kennis en ervaring van fiscale wet- en regelgeving;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met AFAS Profit.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Jij maakt onderdeel uit van een team van 16 medewerkers, bestaand uit teamleider, Payroll experts, medewerkers PSA, HR-medewerkers en functioneel beheerders.Je schakelt uiteraard veel met de collega’s van HR Advies, HR Mobiliteit en Recruitment.

Binnen onze organisatie werken we hybride, waarbij je fysiek met je collega’s samenwerkt op het World Port Center in hartje Rotterdam. Er is veel beweging in het team, en we zijn flink aan het bouwen!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.581,- tot € 3.732,- (36 uur).
 • Het betreft een aanstelling voor minimaal 24 en maximaal 36 uur per week.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met John de Jong (Teamleider) via 06-15615518 of john.dejong@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Solliciteren kan zonder motivatiebrief.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225