Camerajournalist (Camjo)


Hoe werkt de nieuwste onderwater drone van de brandweer? En wat doet het bikerteam van de ambulance? De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kent prachtige en interessante verhalen die zich lenen om in beelden te worden verteld! Ben jij de camerajournalist (camjo) die ons komt versterken?


Jouw werk

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde, ervaren en gestructureerde camjo! Eentje met een neus voor mooie verhalen en iemand die deze verhalen weet te vertalen naar aansprekende en impactvolle beelden. Ook kun je goed coördineren en heb je een visie op het gebruik van AV binnen de VRR.

Als camerajournalist bedenk én maak je nieuwe foto- en videoconcepten voor onze hulpverleningsdiensten: brandweer, ambulance en de meldkamer. Zo breng jij de hulpverleners op straat in beeld en laat je zien hoe rampen en crisissen door ons worden voorkomen en beheerst. Vergeet ook niet onze Toezicht, Controle en Handhavingsactiviteiten, net als het belangrijke werk van de ondersteunende diensten. Jij brengt ons werk op de beste manier in beeld! Als camerajournalist maak je uiteraard ook voor interne opdrachtgevers nieuwswaardige, mooie video’s.

Het volledig zelfstandig, of in opdracht, op broadcastniveau produceren van een video-item: voorgesprek, ideevorming, script, opname, editing, voice-over, ondertiteling, montage, productie en livegang. Het hoort er allemaal bij!

Jij hebt als camerajournalist veel vrijheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Je bent dus niet alleen een videomaker, maar ook bedenker. Je voert zelf de regie en bent onderdeel van team Content en Woordvoering. Jouw collega’s helpen je sparren en samen komen jullie tot mooie multimediale producties. Jouw materiaal is de vertaling van onze communicatiestrategie. In deze rol heb je dagelijks hulp van een AV-stagiair, die jij begeleidt.

Je gaat als camerajournalist aan de slag met videoproducties op basis van opdrachten van de communicatieadviseurs van team Advies en de communicatiespecialisten van team Content en Woordvoering. Vanuit de verschillende kolommen en diverse projecten en programma’s komen er ook aanvragen voor video’s, vlogs, het opzetten van webinars, livestreams en andere AV-uitdagingen.

Je maakt keuzes, bedenkt toffe videoconcepten voor op de verschillende kanalen (onze crisiswebsite www.rijnmondveilig.nl en natuurlijk onze corporate website en het intranet) en schakelt met de contentspecialist social media over de inzet online. Je hebt een visie op de meerwaarde van AV en vertaalt deze samen met jouw collega’s naar een AV-strategie.

Jij...

… bent in staat om aanvragen te prioriteren. Je houdt structuur en inzicht in de workflow en weet hulp te vragen wanneer dit nodig is. Ook als dat betekent dat we een video moeten uitbesteden. Je bent een camerajournalist die kwaliteit en creativiteit weet te combineren in aantrekkelijke en begrijpelijke video’s. Je hebt oog voor onderwerpen die interessant zijn en gaat daar proactief mee aan de slag. Met humor en oog voor belangen, zorg je voor verbinding. Het is prettig samenwerken met jou, doordat jij eerlijk en transparant communiceert.

Verder:

 • beschik je minimaal over een mbo- of hbo-diploma;
 • heb jij aantoonbare journalistieke vaardigheden opgedaan in een lokale, regionale of landelijke nieuwsomgeving;
 • heb je actuele kennis van camerawerk en editing: Adobe Première en After Effects;
 • heb je kennis en ervaring van online media;
 • Ben je in bezit van je rijbewijs.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het team Content en Woordvoering en het team Advies vormen samen de communicatieafdeling. De afdeling is volop in ontwikkeling en kent verschillende disciplines. We breiden de komende maanden uit naar 14 communicatieprofessionals en met elkaar zorgen we voor eenduidige en heldere communicatie. Bij de VRR werken we hybride. Dat betekent dat je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Jouw communicatiecollega’s ontmoet je grofweg eens per week op het hoofdkantoor in het World Port Center.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een fijne werkomgeving;
 • Een plek om te ontwikkelen, waarbij we jouw skills goed kunnen gebruiken voor de opzet van een AV-strategie
 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een (start)salaris van € 2.865,- tot € 4.208,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt. Concreet betekent dit flexibele werktijden en thuiswerken zeker voor de helft van je tijd.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Daniëlle Rijsdijk, Teamleider Content en Woordvoering via 06-27596286 of per mail Danielle.Rijsdijk@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of Recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225