Beleidsmedewerker Crisisbeheersing


Ben jij stressbestendig en heb je een vooruitziende blik op crisissituaties? Wil jij samen met onze partners werken aan een veilige regio en wil je meewerken aan de voorbereiding van de ongekende crisis?  Solliciteer dan snel op deze uitdagende functie!


Jouw werk

Met jouw kennis en expertise maak je risico’s (lokaal en regionaal) inzichtelijk voor alle betrokken partijen in onze regio. Aangezien wij een zeer uitgestrekte en diverse regio hebben, kun je je voorstellen dat wij met veel verschillende partijen overleg voeren. De inzichten die je opdoet, vertaal je in afspraken die door alle partijen worden gedragen. Ontwikkelingen bij partnerorganisaties en op landelijk niveau worden door jou gesignaleerd en proactief toegepast in het werk. Daarnaast houd je je bezig met mogelijke nieuwe crisissituaties die kunnen ontstaan door onder andere digitale ontwikkelingen, energietransities, autonoom vervoer en klimaatveranderingen.

Het werk van de afdeling Crisisbeheersing is erop gericht om tijdens een crisissituatie adequaat te kunnen handelen, in goede onderlinge samenwerking. De belangrijkste zaken bij de operationele voorbereiding zijn ontwikkelen en implementeren van plannen, onderhouden van het netwerk van relevante partners, vakbekwaamheid en beheer van de crisisorganisatie (systemen en middelen).

Naast afdelingsbrede vraagstukken, kent crisisbeheersing verschillende taakvelden. Binnen de afdeling crisisbeheersing ben jij aanspreekpunt voor partijen die acteren op het vlak van openbare orde en criminaliteit. Denk aan politie, openbaar ministerie, defensie en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Vanuit die rol ben je ook verantwoordelijk voor de operationele voorbereiding op crisistypen die hieraan gerelateerd zijn, zoals terrorismegevolgbestrijding en extreem geweld. Daarnaast wordt een actieve bijdrage verwacht aan andere voor crisisbeheersing relevante dossiers.

Jij...

… bent zeer analytisch ingesteld, hebt oog voor innovatie en streeft middels een proactieve houding naar een verbetering van de organisatie. Je bent in staat om helder geformuleerde beleids- en procesdocumenten op te leveren en kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden. Je beweegt je makkelijk binnen een grote, complexe organisatie en bent bekend met de bestuurlijke en organisatorische structuur van de veiligheidsregio en partnerorganisaties. De eigenschappen slagvaardig, creatief, en motiverend zijn voor jou van zelfsprekend. Je hebt een open persoonlijkheid, bent tactisch en als verbinder weet je uiteenlopende belangen te overbruggen. Bovendien ben je praktisch en concreet ingesteld, en kun je snel schakelen tussen verschillende thema’s.

Verder:

 • Beschik je over tenminste een met succes afgeronde hbo opleiding.
 • Ben je bereid om in de toekomst een bij jou passende operationele rol te vervullen.
 • Beschik je over relevante werkervaring op eerder beschreven taken en aandachtsgebieden.
 • Beschik je over een relevant netwerk binnen de politie en/of kennis van die organisatie, specifiek op het vlak van conflict- en crisisbeheersing,. Dit is een belangrijke pré voor het takenpakket binnen deze functie.
 • Heb je geen 9-tot-5-mentaliteit.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Wij zijn als afdeling crisisbeheersing een spin in het web om, samen met onze partners, het multidisciplinair grootschalig en bijzonder optreden in het Rijnmondgebied te versterken. Dit doet de afdeling door het onderhouden van het netwerk, opstellen en implementeren van beleid, beheer van materialen en middelen en het onderhouden van vakbekwaamheid.

Arbeidsvoorwaarden

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.
 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.973,- tot € 4.494,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), maar 32 uur is bespreekbaar.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05%  (inclusief 8% vakantiegeld) die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten. Je kunt gebruik maken van een speciale fitnessregeling. Ook is er vers fruit en kun je gebruikmaken van de fietsregeling.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Jos Wisse (hoofd crisisbeheersing) via 06 5136 2723 of per mail naar jos.wisse@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via (088) 877 9225 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een aangepaste selectieprocedure.

Het Recruitment team van VRR werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl