Functioneel beheerder Mozard


Ben jij de spin in het web die de verbinding legt tussen systemen en de behoeftes van gebruikers ten aanzien van werkprocessen en informatievoorziening?


Jouw werk

De afdeling Risicobeheersing (RB) werkt aan een heldere visie op een toekomstbestendige risicobeheersing. Samen bereiden we ons voor op de komst van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouwen (WKB) en merken we dat we in de positie verkeren om alle activiteiten binnen en buiten de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) te verbinden. Op dit moment zijn we bezig met de implementatie van onze nieuwe zaakgerichte VTH-applicatie (Mozard). Met deze applicatie kunnen afdelingen effectiever en meer integraal samenwerken met elkaar en met ketenpartners.


Ben jij onze nieuwe collega Functioneel beheerder?

Als functioneel beheerder ben je werkzaam op het snijvlak van de organisatie en de techniek. Samen met je collega functioneel beheerder draag je zorg voor de continuïteit van de VTH-applicatie je vervul je een ondersteunende rol ten aanzien van gebruikers. Je kent de informatiebehoefte, vertaalt deze naar functionaliteiten en speelt een actieve rol in de doorontwikkeling van processen en in de informatieverstrekking.

Jij...

... hebt een servicegerichte instelling en je gaat analytisch en secuur te werk. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Bij jou staat de mens altijd centraal, je ziet graag met eigen ogen wat er op de afdeling speelt en hoe werkprocessen lopen. Samenwerken gaat je goed af. Je durft het voortouw te nemen, verbetervoorstellen aan te dragen en je weet mensen te verbinden. Naast het werken in teamverband kan je tevens goed zelfstandig werken en sta je stevig in je schoenen.

Verder:

 • Beschik je over een afgeronde opleiding HBO-opleiding in de richting van Functioneel Beheer, Informatica;
 • Is het een pré als je relevante werkervaring hebt opgedaan in een soortgelijke functie;
 • Hou je ervan om je te blijven ontwikkelen en vakgerelateerde opleidingen te volgen (onder meer opleiding Mozard).

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het team bestaat naast jou uit nog een functioneel beheerder en 5 beleidsmedewerkers. Je werkt nauw samen met de andere functioneel beheerder en samen ondersteunen jullie alle gebruikers van de VTH-applicatie van de afdelingen Risicobeheersing, Industriële Veiligheid, GHOR en Operationele Informatie van de VRR. Daarnaast werk je nauw samen met andere medewerkers die werkzaam zijn binnen andere organisatieonderdelen van de VRR. Het team wordt aangestuurd door een teamleider en maakt onderdeel uit van de afdeling Risicobeheersing.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 3.128 tot € 4.544 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marjolijn Westerdijk (Teamleider Beleid) via 06-12308447 of per mail naar marjolijn.westerdijk@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Renée Ooms (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-21319026 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!