Adviseur industriële veiligheid


Van veiligheidsadvies geven aan de Omgevingsdienst DCMR tot aan het beoordelen of grote industriële bedrijven een eigen bedrijfsbrandweer moeten hebben. En dat in het interessante en uitdagende gebied van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond! Als Adviseur industriële veiligheid heb je een maatschappelijk zeer relevante functie in een interessante omgeving. Nieuwsgierig? Walter en zijn collega’s van Industriële veiligheid gaan graag met jou in gesprek om je hierover meer te vertellen!


Jouw werk

Als Adviseur industriële veiligheid focus jij je op Brzo aangemerkte bedrijven die met grote hoeveelheden gevaarlijke chemische stoffen werken. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Shell, ExxonMobil en Vopak. Ontzettend belangrijk! Niet alleen voor de mensen die er werken, maar ook voor het milieu en uiteraard de inwoners van Rotterdam-Rijnmond!
Want hoe worden gevaarlijke stoffen juist getransporteerd en opgeslagen? Jij behandelt de adviesaanvragen rondom vergunningen voor (brand) veiligheid die wij ontvangen van de Omgevingsdienst DCMR. Dit doe je op basis van onder andere de Omgevingswet, richtlijnen zoals de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) en National Fire Protection Association (NFPA) codes. Ook beoordeel jij welke grote industriële bedrijven over een eigen bedrijfsbrandweer moet beschikken en hoe ze deze moeten inrichten, met als doel de brandveiligheid te vergroten en rampen en crisissen te voorkomen.


Als je geïnteresseerd bent in industriële veiligheid, dan is onze regio the place to be!

Daarnaast neem jij op landelijk niveau deel aan de vorming van visie en beleid op het gebied van Industriële veiligheid. Denk hierbij aan samenwerkingsverband met de andere veiligheidsregio’s, bedrijfsbrandweer en omgevingsdiensten.
Om een specialist te worden én blijven op het gebied van industriële veiligheid, bieden wij je de opleiding tot Specialist industriële veiligheid bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid aan. Na afronding specialiseer jij je verder in onderdelen binnen dit mooie vakgebied. Ook kun jij ervoor kiezen om naast deze functie een piketrol als Adviseur Gevaarlijke stoffen te vervullen, waarvoor je ook een opleiding volgt. Ontwikkelingsmogelijkheden genoeg!

Jij...

… bent technisch en geen onbekende binnen de industriële wereld. Jij weet waar Brzo voor staat en bent bij voorkeur bekend met PGS richtlijnen en NFPA codes. Ook heb jij een visie op veilig werken met gevaarlijke stoffen en je kunt deze zowel mondeling als in een beleidsstuk goed overbrengen op anderen. Je beweegt makkelijk in een bestuurlijke omgeving, en daar waar tegengestelde belangen zijn. Je bent sterk in het plannen, prioriteren en het maken van keuzes; handig omdat je te maken hebt met uiteenlopende procedures met deadlines!

Verder:

 • heb je een HBO- of WO-opleiding afgerond;
 • beschik je over actuele kennis op het gebied van chemische technologie, scheikunde, natuurkunde en/of brandbestrijding;

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Industriële Veiligheid bestaat uit 32 professionals en heeft een leidende rol binnen de VRR op (brand)veiligheid bij industriële objecten. De afdeling bestaat uit het team Toezicht en Handhaving Industrie en het team Advies en Vergunningverlening industrie. Jij werkt als Adviseur industriële veiligheid binnen het team Advies en Vergunningverlening, bestaande uit in totaal 13 collega’s. Iedere dinsdag komt het team samen op het kantoor in Spijkenisse.
Ook niet onbelangrijk; Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft een landelijke taak om de andere veiligheidsregio's te assisteren op het gebied van industriële veiligheid. Dit gebeurt vanuit het Landelijk expertisecentrum (LEC) BrandweerBRZO, dat is ondergebracht bij de afdeling Industriële Veiligheid.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 4.010 tot € 5.773 (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling van 36 uur per week, 32 uur is bespreekbaar.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Walter Reurink (Teamleider Advies- en Vergunning) via 06-13262963 of walter.reurink@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!