Medewerker Evenementen


Wil jij een rol vervullen in het veilig laten verlopen van evenementen in de regio Rotterdam-Rijnmond? Weet jij daarbij goede contacten te maken met alle betrokken partijen? Kom dan het team Evenementen versterken!


Jouw werk

In de regio Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd, variërend van complexe en/of grote evenementen (categorie C) tot aan minder risicovolle evenementen (categorie A en B). Hierbij kun je denken aan enerzijds de Brielle Blues en NN Marathon Rotterdam en anderzijds het Haring en Bierfeest in Vlaardingen, Opperdepop in Lansingerland, buurtbarbecues en pleinfeesten.

Het team Evenementen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) speelt een grote rol in het veilig laten verlopen van al deze evenementen. Zo adviseert het team voorafgaand aan deze evenementen op gebieden als brandpreventie en crowdmanagement. Tijdens een aantal evenementen controleert het team ook of alles goed verloopt.
Daarnaast regisseert de VRR de adviesverzoeken van verschillende diensten (brandweer, politie, GHOR) en adviseert het zelf aan gemeenten over fysieke veiligheid tijdens evenementen.

WHD

Zorg jij ervoor dat de Wereld Haven Dagen goed geregeld zijn en veilig verlopen?

Het team Evenementen zoekt twee medewerkers om het team te versterken. Als medewerker Evenementen schrijf je adviezen voor reguliere evenementen (categorie A en B). Om zo’n advies te kunnen opstellen, ga je in gesprek met onder andere de evenementorganisatoren en schouw je de evenementlocatie.
Naast evenementen adviseer je ook over inname openbare grond, standplaatsen, terrassen, filmopnames, demonstraties en ontbrandingstoestemmingen vuurwerk.

Jij...

… bent een echte verbinder met goede communicatieve vaardigheden. Zo is het voor jou geen probleem om lastige wet- en regelgeving om te zetten in duidelijke schriftelijke veiligheidsadviezen. Hierdoor ben je in staat mensen mee te nemen én uit te leggen waarom voorzieningen nodig zijn. Ook ben je praktisch en flexibel ingesteld en werk je uitstekend in teamverband. Bovendien beweeg je je makkelijk binnen een grote, complexe organisatie en ben je je bewust van politieke verhoudingen.

Verder:

 • Beschik je minimaal over een MBO 4 diploma.
 • Heb je kennis opgedaan over brandveiligheid en crowdmanagement.
 • Is het een pré als je relevante werkervaring hebt opgedaan in een soortgelijke functie.
 • Ben je bereid om een opleiding te volgen, indien nodig.
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B.
 • Vind jij het geen probleem om tijdens een drukke evenementenperiode extra te werken en daarbij je collega’s (van verschillende diensten) te helpen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Het team Evenementen bestaat naast jou uit zes enthousiaste collega’s die zich bezighouden met het regionaal adviseren en toezicht houden op evenementen. Zij zijn experts op het gebied van brandveiligheid en crowdmanagement bij evenementen. Met jouw collega’s kun je daardoor goed sparren over beleidsplannen en integrale adviezen. Het team wordt dagelijks aangestuurd door een teamleider en maakt onderdeel uit van de afdeling Risicobeheersing.

Arbeidsvoorwaarden

 • Na je opleiding word je ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.435,- tot € 3.520,- (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur), maar 32 uur is bespreekbaar.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Marjolijn Westerdijk (Teamleider Evenementen) via 06-12308447 of per mail naar marjolijn.westerdijk@vr-rr.nl.
 • Team Recruitment via 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaten hebben gevonden.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl