Calamiteiten Coördinator


Heb jij voldoende overtuigingskracht en ben je besluitvaardig genoeg om multidisciplinaire calamiteiten in goede banen te leiden? Kan jij het overzicht behouden in een hectische omgeving en tijdens stressvolle situaties onder druk blijven presteren? Zie jij het als een uitdaging om de verbindende factor te zijn voor het Multi Intelligence Center (MIC) voor de meldkamer Rotterdam? Solliciteer dan snel op deze uitdagende functie!


Jouw werk

Als Calamiteiten Coördinator (CaCo) heb je een sleutelpositie op de meldkamer. Je geeft leiding op en coördineert incidenten in het gemeenschappelijke meldkamerproces tussen de Brandweer, Ambulance en Politie. Je bent het aanspreekpunt van de meldkamer tijdens multidisciplinaire calamiteiten en je vertegenwoordigt de meldkamerfunctie.
Bij potentieel escalerende incidenten monitor je en draag je zorg voor het juiste opschalingsniveau en het betrekken en verbinden van de juiste crisispartners. Tegelijkertijd bevorder je de verbinding en stimuleer je het samenwerkingsproces tussen deze disciplines zowel intern als extern.

Je hebt de volgende taakgebieden; informatiemanagement tijdens een incident op de meldkamer, informatiemanagement gericht op een actueel veiligheidsbeeld, continuïteit bewaken van de meldkamer en bevorderen van de samenwerking tussen verschillende Multi disciplines.


 
Je bent specialist op het gebied van verbinden, analyseren van informatie, het uitzetten en coördineren van verschillende analyses en het bijhouden van een actueel integraal veiligheidsbeeld. Je bent de Frontoffice voor het MIC
Je beoordeelt en analyseert situaties en relevante gegevens, signaleert risico’s, denkt vooruit in scenario’s, stelt prioriteiten in te ondernemen acties en stemt af met relevante betrokkenen en leidinggevenden.
De meldkamer is het kloppende hart naar burgers en hulpverleners en is daarom 24/7 bereikbaar. Onderhoud, onvoorziene storingen of enorme toename van meldingen betekenen dat de bereikbaarheid en de beschikbaarheid onder druk komen te staan. Jij monitort en bewaakt de continuïteit van de meldkamervoorzieningen. Je coördineert en onderneemt waar nodig actie om de continuïteit te waarborgen.

Jij...

... geeft leiding aan het proces en verbindt zowel management als medewerkers, daarom is het van belang dat jij toegankelijk bent maar ook een stevige gesprekspartner kan zijn. Je bent door je analytisch en probleemoplossend vermogen een belangrijke samenwerkingspartner voor crisis-functionarissen als de informatiemanagers, de leider CoPI (Commando Plaats incident) en de Operationele Leiders van de regio’s Rotterdam-Rijnmond (VRR) en Zuid-Holland Zuid (VRZHZ). Jij vindt het een uitdaging om onder grote druk het verschil te maken door structuur en rust aan te brengen in een hectische situatie door een overkoepelende coördinatie.
Verder:

 • Beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je ervaring opgedaan in leidinggeven en/of coördineren;
 • Heb je voldoende kennis van de crisisstructuren en de multidisciplinaire opschalingen;
 • Heb je bij voorkeur het diploma Calamiteiten Coördinator of ben je bereid deze opleiding te volgen;
 • Ben je bereid om onregelmatige diensten te draaien waarbij je beschikbaarheid doorgeeft in een systeem van zelfroosteren;
 • Heb je affiniteit of ervaring met de meldkamer-processen;
 • Affiniteit met digitale systemen is een pre.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je komt te werken in een hecht zelfsturend team van professionals waarbij ruimt is om met elkaar het roosteren naar eigen flexibiliteit (met in achtneming van de arbeidstijdenwet) in te vullen. Iedereen werkt vanuit de intrinsieke motivatie om een leed en schade te voorkomen en levert een bijdrage in het grotere geheel van rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Je komt in dienst van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) maar werkt ook voor de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ).

De Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond (VRR) en Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn overheidsorganisaties die namens 23 gemeenten (10 VRZHZ en 13 VRR)  in deze regio’s taken uitvoeren op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle burgemeesters in een regio vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 3.128,- tot € 4.544,- (36 uur). Uitlopend naar schaal 10 indien ook beleidstaken worden uitgevoerd.
 • Je ontvangt een variabele onregelmatigheidstoeslag (ORT) op de gedraaide onregelmatige diensten.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Tot slot: betreft het een functie in ons vaste team en is het geen nevenactiviteit. Je krijgt daarom een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week. De mogelijkheid voor deeltijd is bespreekbaar.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een casuïstiek of assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Deze vacature staat open t/m 18 oktober.
 • Ervan overtuigd dat jij onze nieuwe collega bent? Houd dan alvast je agenda vrij op 23 en 24 oktober voor een selectie en assessment. De arbeidsvoorwaarden zullen worden besproken op 26 en 27 oktober.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Henry Oudshoorn via 06-23555904 of Henry.oudshoorn@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Simone Hage (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-39353815 (di, do, vr) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!