Beleidsadviseur gevaarlijke stoffen


Als Beleidsadviseur gevaarlijke stoffen ben jij met jouw inhoudelijke expertise op het gebied van gevaarlijke stoffen en gezondheid van grote maatschappelijk betekenis. Met jouw strategisch inzicht en beleidsmatige en bestuurlijke kwaliteiten zet jij jouw wetenschappelijke kennis optimaal in binnen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.


Jouw werk

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond helpt de bewoners en gemeenten in de regio met het realiseren van een gezonde en veilige leefomgeving. Onze hulpverleners van de brandweer en ambulance komen in actie bij het incidenten. De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie (GHOR) vervult in opgeschaalde situaties waar meerdere disciplines hulp bieden de schakelfunctie naar de totale gezondheidszorg. Wij zoeken een gedreven beleidsadviseur die ons kan helpen om de GHOR op een nog hoger niveau te brengen.

Als beleidsadviseur bij de afdeling GHOR draag je hieraan bij door te zorgen voor een goede gezondheidskundige vertaling van wetenschappelijke inzichten naar operationeel handelen op het gebied van gevaarlijke stoffen op chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair gebied. Je ontwikkelt beleid ten aanzien van de gezondheidskundige effecten van gevaarlijke stoffen. Ook lever je ook je bijdrage aan het algemene beleid van de GHOR. Daarnaast richt jij je op de kennisontwikkeling van de operationele GHOR collega’s.Vertaal jij jouw inhoudelijke kennis naar beleid waarop gestuurd wordt?

Je bouwt en onderhoudt een netwerk met relevante regionale stakeholders zoals de ambulancedienst, de brandweer en de GGD . Maar ook zorg je ervoor dat je beschikt over de juiste connecties op landelijk niveau, zoals het RIVM, ministeries en GGD GHOR Nederland. Je coördineert projecten op het  gebied van gevaarlijke stoffen en gezondheid.

Ook heb je de mogelijkheid om een piketrol als Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen (GAGS) in te vullen. Als GAGS geef je advies rondom maatregelen bij incidenten met gevaarlijke stoffen en de gezondheidseffecten. Dit kan gaan om een kort telefonisch advies, maar ook om een regierol vanuit het actiecentrum van de GHOR dat operationeel wordt bij grote incidenten.

Jij...

...krijgt energie van een functie waarin jij zowel je inhoudelijke expertise rol kunt inzetten en ontwikkelen in combinatie met een strategische rol waarin je beleid maakt en zorgt voor bestuurlijk draagvlak. Wetenschappelijke inzichten weet je te vertalen en toepasbaar maken voor operationeel handelen. Je beschikt dan ook over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je kijkt over de grenzen van beleidsvelden en organisaties heen, en denkt in processen en scenario's.Je voelt je thuis in de uitdagende niche van de GHOR en je beweegt je makkelijk binnen relevante regionale en landelijke netwerken.

Verder:

 • beschik jij over een afgeronde wetenschappelijke opleiding op het gebied van toxicologie, arbeidshygiëne, geneeskunde, biomedische wetenschappen of vergelijkbaar;
 • heb je affiniteit met toxicologie, hulpverlening en crisiscommunicatie. Omgevingsveiligheid met daarbij in het bijzonder chemische veiligheid is een pré;
 • heb jij de GAGS-opleiding afgerond of je bent bereid deze opleiding te doen. De opleiding wordt volledig vergoed en duurt circa twee jaar (parttime en deels onder werktijd);
 • heb je bij voorkeur kennis en ervaring in de (acute) gezondheidszorg en/of openbaar bestuur;
 • is het een pré wanneer jij bereid bent om piketdiensten te draaien. Dit houdt in dat je gemiddeld één week per maand 24/7 beschikbaar moet zijn. Hiervoor is het handig dat je een rijbewijs B hebt en woonachtig bent op maximaal een uur rijden van Rotterdam.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De GHOR is de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio, verantwoordelijk voor de coördinatie, aansturing en regie van de geneeskundige hulpverlening en met de advisering van andere overheden en organisaties op het gebied van de opgeschaalde hulpverlening. De GHOR coördineert de (voorbereiding op de) inzet van geneeskundige diensten en vertegenwoordigt de betrokken zorginstellingen in de crisisbeheersingsorganisatie. De coördinatierol van de GHOR richt zich zowel op het realiseren van een samenhangende hulpverleningsketen voor incidenten met meerdere slachtoffers, als op zorgcontinuïteit bij (langdurige) crises, zoals uitval van vitale infrastructuur, die het zorgaanbod beïnvloeden. Het risicoprofiel van de regio Rotterdam-Rijnmond vraagt daarbij ook specifieke en specialistische aandacht van de GHOR voor incidenten met gevaarlijke stoffen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt afhankelijk van je ervaring ingeschaald in schaal 11 of 12 met een salaris van € 4.010 tot € 6.544 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jan van Leeuwen via 06-2322687806 of jan.vanleeuwen@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!