Directeur Risico- en Crisisbeheersing


Samen werken aan veiligheid. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. We zijn er altijd! De Directie van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) zoekt een nieuw Directielid: een verbindende en ondernemende directeur Risico- en crisisbeheersing met een heldere visie op de toekomst, die de complexe vraagstukken van risico- en crisisbeheersing naar een hoger plan tilt.


Jouw werk

Jouw rol als directeur

Samen met het directieteam en de leden van het bestuur zet je een heldere strategische koers uit. Je voelt je als een vis in het water in een bestuurlijke en ambtelijke structuur. De collega's van Risico- en Crisisbeheersing (R&C) zijn verantwoordelijk voor het verbinden van de vele partijen die een rol spelen bij het verhogen van de fysieke veiligheid. Zij zorgen voor versterking van zowel het beleid als het beheer op het gebied van industriële veiligheid, veilige leefomgeving, risico- en crisisbeheersing, GHOR, rampenbestrijding en mono- en multidisciplinaire afstemming, multidisciplinair grootschalig opleiden, trainen, oefenen en optreden.

Als autoriteit en inspirator krijg je te maken met uitdagende vraagstukken op vele terreinen. Ons beleids- ontwikkelplan 2023-2027 (www.beleidsplanvrr.nl) is onder andere gericht op de versterking van landelijke risico- en crisisbeheersing. Onze omgeving is dusdanig in beweging dat complexe onderwerpen zoals energietransitie en klimaatverandering vragen om de risico- en crisisbeheersing de komende periode naar een nog hoger niveau te tillen om bij te dragen aan een gezonde en veilige leefomgeving. Daarnaast vragen diverse organisatieontwikkelingen (GHOR 2.0, toekomstbestendige risicobeheersing en doorontwikkeling crisisbeheersing) om een gezonde dosis verandervermogen.

Jij...

Persoonsprofiel

De nieuwe directeur Risico- en Crisisbeheersing is energiek en doortastend. Hij of zij schakelt flexibel op strategische vraagstukken en ontwikkelt daarbij een visie met duidelijke kaders.

Je werkt graag samen aan multidisciplinaire projecten en beweegt je gemakkelijk tussen de belangrijke stakeholders. Met uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat om complexe gesprekken op strategisch niveau te voeren en op operationeel niveau te motiveren én zelfstandigheid te stimuleren. Dit doe je vanuit inclusieve mindset, omdat je bewust bijdraagt aan een inclusieve organisatiecultuur waarin diversiteit gewoon is.

Je behoudt overzicht en gezag om te adviseren en besluiten te nemen zowel in de warme als de koude situatie. Ook lastige boodschappen kun je persoonlijk overbrengen: je bent toegankelijk, hebt een sterk inlevingsvermogen en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit en overtuigingskracht om in te spelen op de impact en gevoelens. Kortom, je bent een netwerker en bruggenbouwer die alle partijen die een rol spelen in het veiligheidsdomein kunt binden aan het uiteindelijke doel: een veilige regio waarbij het beste uit onze mensen en middelen wordt gehaald en het belang van het geheel prevaleert

Wij vragen:

 • Een universitair afgeronde studie in een relevante richting;
 • Relevante ervaring op het gebied van veiligheid en risico- en crisisbeheersing;
 • Affiniteit met de genoemde ontwikkelvraagstukken en operationele processen binnen het veiligheidsdomein;
 • Ruime ervaring met het aansturen van een grote organisatie in een complexe omgeving en verandervraagstukken;
 • Ruime ervaring met politiek bestuurlijke en ambtelijke processen;
 • Bekend met relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving;
 • Je woont binnen een straal van 40 km van Rotterdam of bent bereid te verhuizen. De functie-invulling vereist beschikbaarheid en bereikbaarheid buiten de reguliere kantooruren in verband met calamiteiten (directiepiket).

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De VRR is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten van de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en GHOR. Door krachten te bundelen en expertise samen te brengen positioneert de VRR zich als specialist op het gebied van complexe veiligheidsvraagstukken in een uitdagende omgeving.
Meer Informatie over Risico- en Crisisbeheersing of Beleidsplan VRR 2023-2027.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden·

 • Een unieke, dynamische directiefunctie met uitdagende vraagstukken.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 9.616,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (SK 17).
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05% (IKB). Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld opnemen wanneer jij dat wenst? Het kan allemaal!
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: dit betekent dat wij 2/3e van de pensioenpremie betalen.
 • Wij werken hybride volgens de uitgangspunten vertrouwen, verantwoordelijk, vrijheid
 • Onze hoofdlocatie is gevestigd in het World Port Center aan de Wilhelminakade op de Kop van Zuid in Rotterdam waar je een prachtig uitzicht hebt over Rotterdam.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal 20 euro netto per maand. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces

 • Gezien de huidige samenstelling van onze Directie gaat bij geschiktheid de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit in het directieteam versterkt. Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond laat zich in deze procedure begeleiden door executive searchbureau Colourful People.
  Je kunt solliciteren door je cv en motivatie (beide in pdf) uiterlijk 10 april te uploaden via www.colourfulpeople.nl.

Meer weten?

Interesse?

 • Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met mr. René F. Burgler, senior partner bij Colourful People, via r.burgler@colourfulpeople.nl of via 06 28 57 54 36.
 • In week 15 worden kandidaten uitgenodigd voor een uitgebreid pre-selectiegesprek bij Colourful People in week 16.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!