Beleidsadviseur GHOR / GAGS


Jij levert als Beleidsadviseur GHOR / GAGS  een belangrijke bijdrage aan een veiliger Rotterdam-Rijnmond. In deze uitdagende en gecombineerde functie met grote maatschappelijke betekenis, vertaal jij jouw wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Je doet dit proactief, zowel vanuit je beleidsmatige rol als in het moment tijdens incidenten.


Jouw werk

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond helpt de bewoners en gemeenten in de regio met het realiseren van een gezonde en veilige leefomgeving. Dat doen we in de fase van de incidentbestrijding waar brandweer en/of ambulance in actie komen, maar ook vóórdat er iets misgaat. Bijvoorbeeld door het opstellen van incidentbestrijdingsplannen of het adviseren van gemeenten over een veilige ruimtelijke inrichting. Als beleidsadviseur draag je bij aan het vormgeven van het omgevingsveiligheidsbeleid voor de GHOR. Je beoordeelt of ruimtelijke ontwikkelingen de geneeskundige hulpverlening of zorgcontinuïteit kunnen beïnvloeden en je denkt mee over mogelijke maatregelen. Ook anticipeer je actief op nieuwe risico’s, zoals de energietransitie en klimaatverandering.


Pak jij de regie als Beleidsadviseur GHOR / GAGS??

Daarnaast heb je een piketrol als Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen (GAGS). Als GAGS adviseer je, wanneer je dienst hebt, 24/7 over gezondheidseffecten en maatregelen bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Je brengt je advies soms telefonisch uit, bijvoorbeeld aan een ambulanceverpleegkundige, en soms ter plaatse in het actiecentrum van de GHOR dat operationeel wordt bij grotere incidenten in de regio.

Deze gecombineerde functie omvat dus:

 • Praktische advisering over het operationeel handelen op het gebied van gevaarlijke stoffen & gezondheid;
 • Gezondheids- en veiligheidsaspecten in ruimtelijke planvorming;
 • Beleidsvorming over gevaarlijke stoffen in de publieke en acute gezondheidszorg..

Jij...

...bent een echte vakprofessional met gezondheidskundige kennis van zaken. Jij kunt wetenschappelijke inzichten als geen ander vertalen en toepasbaar maken voor operationeel handelen. Daarbij communiceer je helder en ben jij stressbestendig. Jij weet altijd de juiste oplossing te vinden tussen inhoudelijke ambtelijke afweging en politieke bestuurlijke werkelijkheid, waarbij jij over de grenzen van beleidsvelden heen kijkt en denkt in processen en scenario's. Je voelt je thuis in de uitdagende niche van de GHOR en je beweegt je makkelijk binnen relevante regionale en landelijke netwerken.

Verder:

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau en een diploma in de richting van bijvoorbeeld: Biomedische wetenschappen, Toxicologie, Arbeidshygiëne, Moleculaire levenswetenschappen, Biochemie, Geneeskunde of iets vergelijkbaars;
 • Je hebt affiniteit met toxicologie, hulpverlening en crisiscommunicatie;
 • Je beschikt over de GAGS-opleiding of je bent bereid tot het volgen van deze opleiding. Deze opleiding wordt volledig vergoed en duurt circa twee jaar (parttime en deels onder werktijd);
 • Kennis over / ervaring in de (acute) gezondheidszorg en/of het openbaar bestuur is een pré;
 • Affiniteit met omgevingsveiligheid, in het bijzonder chemische veiligheid is een pré;
 • Je bent bereid om piketdiensten te draaien; dit houdt in dat je gemiddeld één week per maand 24/7 beschikbaar moet zijn;
 • Bij voorkeur beschik je over rijbewijs B en ben je woonachtig op maximaal een uur rijden van Rotterdam.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De GHOR is de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio, verantwoordelijk voor de coördinatie, aansturing en regie van de geneeskundige hulpverlening en met de advisering van andere overheden en organisaties op het gebied van de opgeschaalde hulpverlening. De GHOR coördineert de (voorbereiding op de) inzet van geneeskundige diensten en vertegenwoordigt de betrokken zorginstellingen in de crisisbeheersingsorganisatie. De coördinatierol van de GHOR richt zich zowel op het realiseren van een samenhangende hulpverleningsketen voor incidenten met meerdere slachtoffers, als op zorgcontinuïteit bij (langdurige) crises, zoals uitval van vitale infrastructuur, die het zorgaanbod beïnvloeden. Het risicoprofiel van de regio Rotterdam-Rijnmond vraagt daarbij ook specifieke en specialistische aandacht van de GHOR voor incidenten met gevaarlijke stoffen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 12 met een salaris van €4.447,-  tot €6.103,- (36 uur).
 • Een piketvergoeding op basis van de geldende piketregeling (sk11).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Carolien Mommers (06-130 98 213 of carolien.mommers@vr-rr.nl) of Bart Nieuwenhuis (06-222 96 842 of bart.nieuwenhuis@vr-rr.nl).
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225