Beleidsmedewerker Kwaliteit


Op zoek naar een functie met maatschappelijk impact? Door jouw focus op kwaliteit en beleid, draag jij als Beleidsmedewerker Kwaliteit bij aan het beheersen van risico’s binnen regio Rotterdam-Rijnmond.


Jouw werk

Advies geven over het (brand)veilig bouwen van een gebouw als de Zalmhaventoren. De impact van voorgenomen wijzigingen in een stadsontwikkelingsgebied in kaart brengen. In deze tijd waar de innovaties hard gaan, werkt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond aan een heldere visie op een toekomstige risicobeheersing. De afdeling Risicobeheersing bereidt zich op dit moment voor op de komst van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouwen. Als beleidsmedewerker kwaliteit heb je hierbij een belangrijke rol.

De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in kwaliteit van werkprocessen en in de uitvoering van taken. Zo is er een kwaliteitshandboek en -managementsysteem opgezet en staat het thema kwaliteit nadrukkelijk op de agenda van het managementteam en is het een terugkerend onderwerp in de werkoverleggen van de teams.

Help je ons om kwaliteit te verankeren in alles wat wij doen binnen Risicobeheersing, waardoor kwaliteit  nog meer wordt geïntegreerd wordt in ons werk en de wijze waarop we werken?

Ook jij draagt bij aan het verder vergroten van de bewustwording rondom het thema kwaliteit in de organisatie. Je richt je op ‘plan, do, check en act’, de PDCA-cyclus. Met behulp van interne audits meet je of dat wat we hebben bedacht en ingericht daadwerkelijk wordt toegepast, werkt en de beoogde resultaten oplevert. Ook lever je een bijdrage aan de organisatiebeoordeling.

Naast het bijhouden van het kwaliteitshandboek en -managementsysteem bij ga je aan de slag met het opstellen van een jaarplanning kwaliteit. Samen met de kwaliteitsambassadeurs binnen de teams werk je aan de uitwerking van verbetervoorstellen en denk je mee in oplossing bij kwaliteitsvraagstukken.

Hoewel het zwaartepunt van je werk ligt op het thema kwaliteit, pak jij ook een actieve rol in de advisering, ontwikkeling en beheer van regionaal en landelijk beleid binnen het totale vakgebied van risicobeheersing. Je focus ligt voor 70% op kwaliteit en 30% op thema's als Omgevingswet, landelijke samenwerking en toekomstvisie.

Jij...

… bent een echte verbinder en netwerker. Je hebt echt aandacht voor mensen en maakt het verschil maakt door je betrokkenheid. Je bent omgevingsbewust en hebt gevoel voor samenhang van processen. Je bent communicatief sterk en beschikt over goede adviesvaardigheden. Je gaat analytisch en secuur te werk. Ook ben je pro-actief en neem je graag initiatief. Bovendien beweeg je je makkelijk binnen een grote, complexe organisatie.

Verder:

 • Beschik je over HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting van Integrale Veiligheidskunde, Kwaliteitsmanagement, Bedrijfskunde of Bestuurskunde;
 • Is het een pré als je werkervaring hebt opgedaan op het gebied van proces- of projectmanagement of beleid. Je hoeft voor deze rol geen jarenlange ervaring te hebben of inhoudelijk kennis te hebben van risicobeheersing;
 • Heb je aantoonbaar affiniteit met kwaliteit;
 • Hou je ervan om je te blijven ontwikkelen en vakgerelateerde opleidingen te volgen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je gaat direct samenwerken met vijf enthousiaste collega’s in het team, die net als jij voor de afdeling Risicobeheersing werken. Op maandag ontmoeten jullie elkaar vaak voor overleg op het World Port Center, en verder schakelen jullie veel via Teams en telefonisch. Ook werk je nauw samen met andere (beleids)medewerkers die werkzaam zijn binnen andere organisatieonderdelen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het team wordt aangestuurd door een teamleider en maakt onderdeel uit van de afdeling Risicobeheersing.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.090,-  tot € 4.671,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marjolijn Westerdijk, Teamleider a.i. via 06-12308447 of marjolijn.westerdijk@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225