Beleidsmedewerker Operationele Informatie


Heb jij affiniteit met veiligheid en ben jij in staat dreigende crises te voorzien? Wil jij daarnaast samen met onze partners werken aan een veiligere regio door goed voorbereid te zijn op onbekende crises? Solliciteer dan snel op deze uitdagende functie!


Jouw werk

Vooruitlopend op de duurzame piketorganisatie, is de afdeling Crisisbeheersing op zoek naar een nieuwe senior collega die zich bezig houdt met informatiemanagement. Als (senior) Beleidsmedewerker Operationele Informatie coördineer je de dagelijkse gang van zaken van de piketpoule Informatiemanagers CoPI en Informatiemanagers ROT en de piketpoule Procesondersteuners. De taken liggen onder andere op het gebied van vakbekwaamheid, planning, roostering en registratiebeheer, personeelszorg en beleidsaspecten. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de piketmedewerkers. Je werkt mee in het operationele werkproces en bent inzetbaar als piketfunctionaris Informatiemanager CoPI/ROT. Je ondersteunt, onder andere in het kader van de voorbereiding op evenementen de verschillende planningsstaven. Ook lever je een bijdrage aan de (door)ontwikkeling van het Multi Intelligence Centre (MIC). Op gebied van beleid ontwikkel je visie op operationeel informatiemanagement, (her)schrijf je beleid en beschrijf je werkprocessen.

Werk jij namens de VRR samen met het MIC om onze regio veiliger te maken?

Opleiding en training piketfunctie
Naast het inwerktraject, volg je een traject te volgen om vakbekwaam te worden en te blijven. Dit betreft zowel landelijke als generieke regionale als functie-specifieke leeractiviteiten als opleidingen, trainingen en oefeningen. Voordat je zelfstandig piketdienst kunt uitvoeren moet je binnen één jaar de volgende leeractiviteiten te volgen en met een goed resultaat af te ronden:

 • Landelijke opleiding Informatiemanager CoPI/ROT;
 • Rijvaardigheid met optische en geluidssignalen voor lichte voertuigen, inclusief Incidentmanagement;
 • EHBO-training;
 • Training Kleine blusmiddelen.

Jij...

… bent zeer analytisch ingesteld, hebt oog voor innovatie en een proactieve houding. Bovendien ben je praktisch ingesteld en kan je snel schakelen tussen verschillende thema’s. Daarnaast kan jij je verplaatsen in de informatiebehoefte van operationele leidinggevenden en ben je een grenswerker tussen de veiligheidsregio en haar ketenpartners.

Verder:

 • Je hebt tenminste hbo werk- en denkniveau;
 • Je bent woonachtig binnen 30 rijminuten van de Beneluxtunnel;
 • Je hebt geen 9 tot 5-mentaliteit;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het werk van de afdeling Crisisbeheersing is er onder andere op gericht om tijdens een crisissituatie adequaat te kunnen handelen, in goede onderlinge samenwerking. Daar staat een gedegen operationele voorbereiding aan ten grondslag. De belangrijkste zaken hierbij zijn het ontwikkelen en implementeren van plannen, onderhouden van het netwerk van relevante partners, beheer van de rampenbestrijdings- en crisisbeheersingsorganisatie (systemen en middelen), inclusief de organisatie en beheer van de piketorganisatie met betrekking tot informatiemanagement en leiding en coördinatie.

Dit werk vindt plaats in een transformerende wereld, waarin technische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en aard en duur van incidenten veranderen ten opzichte van ervaringen uit het verleden. Informatiestromen worden steeds belangrijker binnen het werkveld. Nieuwe ontwikkelingen zoals het digitaliseren en automatiseren van informatiestromen (MIC) en beeldregie, hebben binnen de rampbestrijding en crisisbeheersing een steeds groter invloed op de werkprocessen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van jouw ervaring wordt je ingeschaald in schaal 10 of schaal 11 met een salaris van € 3.090,- tot € 5.372,- (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling van 36 uur.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Op het moment dat je buiten werktijd in wordt gezet als informatiemanager (piketfunctie), is de Regeling Vergoeding Piketdiensten VRR 2012 van toepassing.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • De mogelijkheid bestaat dat er in de toekomst een antecedentenonderzoek plaatsvindt i.vm. het omgaan met vertrouwelijke informatie en de samenwerking met politie en Openbaar Ministerie. Door te solliciteren op deze functie geeft je aan geen bezwaar te hebben tegen een dergelijk antecedentenonderzoek in de toekomst.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jos Wisse (Hoofd Crisisbeheersing) via 06-51362723 of Jos.Wisse@vr-rr.nl .
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of Recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225