Verpleegkundig centralist meldkamer


Jij hebt als verpleegkundige al de nodige ervaring opgedaan in jouw vakgebied, maar misschien is er een wereld die je nog niet hebt ontdekt: de meldkamer!


Jouw werk

In deze interessante wereld staat duidelijke communicatie, snel handelen en teamwork centraal. Vanaf de 21e verdieping van het World Port Center in Rotterdam coördineer je al het ambulancevervoer. Als verpleegkundig centralist meldkamer ambulance-zorg ben je de schakel tussen de melder en de ambulancedienst, beantwoord je 112 lijnen maar ook sta je huisartsen en ketenpartners te woord die vervoer aanvragen voor hun patiënten. Bij 112-meldingen is het aan jou de taak om de beller instructie te geven en gerust te stellen. Verder zorg je met je collega’s voor de spreiding van de ambulances.

Zorg jij voor een goede afhandeling van een incident?

Je vraagt met behulp van het uitvraagprotocol (ProQA) zo snel als mogelijk essentiële informatie uit die jij en je collega’s nodig hebben om de juiste hulp te sturen. Ondertussen verwerk je dit in het informatiesysteem, waardoor de uitgiftecentralist bij spoedgevallen al een ambulance heeft gekoppeld terwijl jij nog in gesprek bent met de beller. Dat is teamwork op de meldkamer! Het is dus belangrijk dat je zeer computervaardig én stressbestendig bent: iedere seconde telt!

Ben je nog niet in het bezit van het diploma verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg, dan volg je eerst de opleiding tot centralist via de Academie voor ambulancezorg (AvA). De opleiding duurt ongeveer zeven maanden (dit is je inwerkperiode). Gedurende deze maanden, ga je één dag in de week naar school en de andere dagen werk je op de meldkamer. Het is belangrijk dat je een goede basis hebt als verpleegkundige, het liefst met een aantal jaar ziekenhuiservaring.

Verpleegkundig centralist is een prachtig, maar hectisch beroep. Het is compleet anders dan het werk dat je nu als verpleegkundige doet in bijvoorbeeld een ziekenhuis. Misschien vind je het lastig om een voorstelling te maken van hoe het werk er in het echt precies aan toe gaat en of het bij je past. Kom in dat geval gerust een dagdeel vrijblijvend meelopen, zodat je (voordat je solliciteert) een goed beeld hebt van de functie. Druk in dat geval op de knop meelopen zodat wij contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Jij...

… bent stressbestendig, schrikt niet van ad-hoc problemen maar vind je het juist een mooie uitdaging om deze op te lossen. Daarnaast kun je snel schakelen tussen verschillende systemen en ben je goed in staat om te luisteren en informatie juist te verwerken.

Verder:

 • Je bent een niveau 4 of 5 verpleegkundige en BIG geregistreerd;
 • Je hebt een aantal jaar klinische ervaring, ervaring met spoedeisende hulp is een pré;
 • Je hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent mentaal sterk en weerbaar voor alle hectiek en (gecompliceerde) aanvragen;
 • Je kunt blind typen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Het team op de meldkamer is een zeer hecht team waarbij openheid en werkplezier centraal staat en enorm nauw wordt samengewerkt. De functie van verpleegkundig centralist is een intensieve functie waarbij je een grote verscheidenheid van meldingen tegenkomt. Hierdoor besteed het team ook veel aandacht aan je persoonlijke/mentale gesteldheid om optimaal te kunnen presteren.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 55 met een salaris van € 2.882,- tot € 4.227,- (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur), 24 uur per week is het minimum. Gedurende de opleiding dien je minimaal 32 uur per week te werken.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Een fietsregeling.
 • Een fitnessvergoeding van maximaal €20,- netto per maand.
 • Persoonlijke ontwikkeling en groei staat bij ons centraal. Je kunt dan ook gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget.

Meer weten?

Loop gerust een dagdeel mee via de meeloopknop of neem contact op met één van onze teamleiders indien je vragen hebt over de functie.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

In verband met het corona-virus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl