Zoeken

Brandweerduiker in opleiding 2020


Schiedam, Spijkenisse, Capelle aan den IJssel
€ 1.934,- tot € 2.904,-
24 uursdiensten
VMBO

Na een brand kom je samen met je team terug op de kazerne. En dan… Een nieuwe melding: een persoon te water. Nu is het aan jou! Wij leiden je in een jaar tijd op tot brandweerman én duiker.


Jouw werk

Met de industrie, Maasvlakte, drukke binnenstad en het (stille) platteland is jouw werkomgeving ontzettend divers. Hierdoor is ook jouw werk als duiker erg afwisselend: in de regio vind je onder andere havens, sloten, beroeps-, en recreatievaart. Vanuit de kazerne in Schiedam, Spijkenisse of Capelle aan den IJssel ruk je uit voor zowel reguliere-, als voor duikincidenten.

Omdat wij een gebied zijn met veel water is de organisatie rondom het duiken strak georganiseerd. Wij rukken bij duikincidenten altijd uit met een team van zes, terwijl dit landelijk meestal vier is. Hiermee kunnen we sneller een groter zoekgebied aan. Daarnaast hebben we bij bijna iedere inzet een boot nodig. Onze nieuwe materialen, zoals de duikwagens, boten en duikapparatuur helpen uiteraard ook mee aan een professionele inzet.

Hoe we je trainen? Onder andere in de duiktoren: we laten het je zien in deze video!

Zodra je bij ons in dienst komt leiden we je op tot volwaardig brandweerman. Je volgt gedurende vier maanden de opleiding Manschap A waarbij je vier dagen per week bezig bent met je studie. Eén dag werk je mee in een 24-uursdienst om het gebied, het werk en de regio te leren kennen. Na het behalen van je Manschap A diploma draai je een aantal weken 24-uursdiensten. Daarna ga je met de opleiding tot brandweerduiker starten.
Deze volg je intern en duurt circa 3 maanden. Daarna ben je gekwalificeerd bandweerduiker en kan je ingezet worden voor duikincidenten op één van onze duikkazernes. Beide opleidingen worden natuurlijk door ons vergoed.

Jij...

…kunt goed samenwerken, bent stressbestendig, besluitvaardig en hebt een ijzeren discipline. Tevens ben je communicatief en ga je er altijd voor de volle 100% voor. Ook technische vaardigheden en inzicht zijn onderdelen van het selectieproces: wat zijn bijvoorbeeld jouw vaardigheden op het gebied van een auto in- en uit elkaar halen of een bak verplaatsen zonder een muur te raken?

 • Minimaal een vmbo-diploma.
 • Goede zwemvaardigheden.
 • Goede medische (ogen/oren) en een lichamelijke conditie.
 • Bij voorkeur een rijbewijs B.
 • Ervaring met (recreatief) duiken is een pré.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.

Hedendaagse veiligheidsrisico’s vragen om een overheid die daadkrachtig en consequent optreedt. In een veiligheidsregio werken de hulpdiensten en gemeenten intensief samen en bieden professionele hulp en bescherming tegen risico’s en bedreigingen. Er wordt nauw samengewerkt met politie, waterschappen, het Havenbedrijf, de Milieudienst DCMR en het Openbaar Ministerie.

Je team

Je werkt nauw en intensief samen met je brandweercollega’s waardoor je een hechte band met elkaar ontwikkeld. Samen zorgen jullie ervoor dat (menselijk) leed beperkt kan worden en soms zelfs levens gered kunnen worden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Gedurende je opleiding werk je in dagdiensten en werk je 40 uur per week. Zodra je je diploma hebt, ga je 24-uursdiensten werken.
 • Op basis van opleiding en ervaring start je in salarisschaal 5 met een bruto maandsalaris van € 1.814,- tot € 2.765,-. Eenmaal de duikersopleiding behaald word je ingeschaald in salarisschaal 6 met een salaris van € 1.934,- tot € 2.904,-. Daarnaast ontvang je een duiktoelage zodra je ingezet wordt als duiker.
 • Je ontvangt een toeslag van 18,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een cursus volgen? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten. Je kunt gratis gebruik maken van de fitnessvoorzieningen op je werkplek. Ook is er vers fruit en kun je gebruikmaken van o.a. de fietsregeling.
 • Wij hanteren een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Walter Verduyn (Clustercommandant & Officier van Dienst) via 06-127 44 553 of walter.verduyn@vr-rr.nl
 • Robert Smit (Corporate Recruiter) robert.smit@vr-rr.nl

Of neem een kijkje op onze werkenbijwebsite

9 november informatie-bijeenkomstavond (online) - 13/27 november Testdag - 1/5 december  (outdoor)assessment - 14 december  Psychologisch onderzoek - 4 januari 2021 - Aanstellingskeuring

Tijdens Corona: In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 4 november 2020. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Victor Verloop

Viktor Verloop (recruiter)

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl