Algemeen instructeur vakbekwaamheid


Ben jij een ervaren en al opgeleide instructeur en kan jij je kennis en vaardigheden op een creatieve manier overdragen aan collega’s? Weet jij wat er nodig is om een goed voorbereide instructie te verzorgen en breng jij informatie duidelijk over? Word dan onze nieuwe Algemeen Instructeur vakbekwaamheid!


Jouw werk

Als Algemeen instructeur vakbekwaamheid heb je vooral een organisatorische rol. Je geeft uitvoering aan het door de afdeling Vakbekwaamheid en de clusters vooraf opgestelde oefenjaarplan. De concrete uitwerking bepaal je in samenspraak met de coördinator en met input met de afdelingen Repressie en Onderzoek & Analyse. Het kan voorkomen dat je actuele opleidingsverzoeken meteen vertaalt naar opleidingen en oefeningen.

In deze functie ben jij op projectmatige basis verantwoordelijk voor het ontwikkelen, voorbereiden en uitvoeren van instructies en trainingen voor repressief brandweerpersoneel. De gebieden waarin jij werkzaam zult zijn, zijn de algemene kerntaken van de brandweer; brandbestrijding, incidentenbestrijding gevaarlijke stoffen, waterongevallen bestrijding en technische hulpverlening. Je draagt bij aan voorbereidingen in de breedste zin van het woord zoals het maken van een draaiboek maar ook je collega’s voorzien van inhoudelijke input. Je kan als instructeur ook daadwerkelijk instructies geven, optreden bij oefeningen als waarnemer waarbij jij je bevindingen op een positief kritische manier terugkoppelt aan de deelnemers, je begeleidt de deelnemers in hun leerproces en draagt bij aan een goed en veilig leerklimaat.

Word jij de nieuwe Algemeen Instructeur Vakbekwaamheid binnen onze afdeling?

Jij beschikt als Instructeur vakbekwaamheid over actuele kennis rondom de kerntaken van de brandweer. Jij bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Brandweer Nederland en volgt deze actief. Jij maakt de doorvertaling naar ons werk en draagt bij aan de doorontwikkeling van de afdeling. Ook heb je oog voor de verbinding met de andere afdelingen van de organisatie.

Jij...

...kan op een creatieve manier de omslag maken naar het ontwikkelen van instructies, oefeningen en trainingen en deze ook uitvoeren. Je bent in staat om mensen bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent een teamplayer maar je kan ook goed zelfstandig te werken. Je staat stevig in je schoenen en je vindt het leuk om jouw kennis en kunde aan grote groepen mensen over te brengen. Ook heb jij goede organisatorische vaardigheden en ben jij in staat om in drukke situaties het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Tot slot ben je didactisch onderlegd en weet je op een juiste manier begeleiding, beoordelingen en constructief feedback te geven.


Verder:

 • heb je minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 4;
 • heb werkervaring opgedaan bij de brandweerorganisatie of een hulpverleningsdienst (bijvoorbeeld Diploma Manschap A);
 • ben je in het bezit van het diploma Instructeur;
 • heb je relevante werkervaring als instructeur;
 • is het een pré als je in het bezit bent van het diploma Bevelvoerder;
 • heb je een rijbewijs B. Rijbewijs C is een pré.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid heeft de kernwaarden binden en verbinden en als kerntaak het organiseren van opleidingen en oefeningen voor de repressieve dienst van de Brandweer. Collega's binnen de afdeling Vakbekwaamheid zijn gepassioneerd en intrinsiek gemotiveerd om hun kennis over te dragen en zodoende de gehele brandweerorganisatie te verbeteren. Binnen het team zijn er kansen om jezelf verder te ontwikkelen.
De afdeling zal mogelijk een organisatorische verandering ondergaan waarbij er mogelijk verschuivingen in taken, verantwoordelijkheden en functies zullen plaatsvinden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € € 2.829,- tot € 4.043,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Eelco van Eijsden (Teamleider Vakbekwaamheid) via 06-22041759 of eelco.vaneijsden@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!