Instructeur brandbestrijding


Ben jij brandweerprofessional en wil jij kennis en vaardigheden overdragen aan collega’s? Weet jij wat er nodig is om een goed voorbereide instructie te verzorgen en breng jij informatie duidelijk over? Word dan onze nieuwe Instructeur brandbestrijding!


Jouw werk

Als Instructeur brandbestrijding ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, voorbereiden en uitvoeren van instructies en trainingen voor repressief brandweerpersoneel. Je hebt een belangrijke rol in het maken van een draaiboek, waarbij je je collega’s van inhoudelijke input voorziet en bijdraagt aan de voorbereiding in de breedste zin van het woord. Jij verzorgt instructies en trainingen en kunt bij de oefeningen als waarnemer optreden, waarbij je je bevindingen terugkoppelt aan de deelnemers. Jij begeleidt de deelnemers in hun leerproces en zorgt voor een goed en veilig leerklimaat.

Je geeft uitvoering aan het door de afdeling Vakbekwaamheid en de clusters vooraf opgestelde oefenjaarplan. De concrete uitwerking bepaal je in samenspraak met de verantwoordelijke coördinator en met input met de afdelingen Repressie en Onderzoek & Analyse. Het kan voorkomen dat je actuele opleidingsverzoeken meteen vertaalt naar opleidingen en oefeningen.

Word jij de nieuwe Instructeur brandbestrijding binnen de afdeling Vakbekwaamheid?

Jij beschikt als Instructeur brandbestrijding over actuele kennis rondom de basisprincipe brandbestrijding. Vanuit dit specialisme ben jij het aanspreekpunt binnen Vakbekwaamheid. Jij bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Brandweer Nederland en volgt deze actief. Jij maakt de doorvertaling naar ons werk en draagt bij aan de doorontwikkeling van de afdeling. Ook heb je oog voor de verbinding met de andere afdelingen van de organisatie. Om ervoor te zorgen dat jij bekwaam wordt ga je, indien je deze nog niet hebt behaald, de opleiding Instructeur volgen en loop je mee met ervaren instructeurs. In totaal duurt de opleiding 15 lesdagen waarbij je om de week les hebt. Tijdens de opleiding behandel je brandweeronderwijs, lessen verzorgen en geven, didactische werkvormen, begeleiden, coachen en beoordelen.

Jij...

...bent een verbinder en een echte teamplayer. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast vind je het geen probleem om zelfstandig te werken. Je staat stevig in je schoenen en spreekt gemakkelijk voor grote groepen mensen. Ook heb jij goede organisatorische vaardigheden en ben jij in staat om in drukke situaties het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Tot slot heb je aanleg voor didactiek, begeleiden, beoordelen en constructief feedback geven.

Verder:

• heb je minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 4;
• heb enige werkervaring opgedaan bij de brandweerorganisatie of een hulpverleningsdienst (bijvoorbeeld Diploma Manschap A);
• ben je in het bezit van het diploma Instructeur óf ben je bereid om de opleiding Instructeur te volgen;
• is het een pré als je in het bezit bent van het diploma Bevelvoerder;
• heb je een rijbewijs B. Rijbewijs C is een pré.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid heeft de kernwaarden binden en verbinden en als kerntaak het organiseren van opleidingen en oefeningen voor de repressieve dienst van de Brandweer. Collega's binnen de afdeling Vakbekwaamheid zijn gepassioneerd en intrinsiek gemotiveerd om hun kennis over te dragen en zodoende de gehele brandweerorganisatie te verbeteren. Binnen het team zijn er kansen om jezelf verder te ontwikkelen.
De afdeling zal mogelijk een organisatorische verandering ondergaan waarbij er mogelijk verschuivingen in taken, verantwoordelijkheden en functies zullen plaatsvinden. Primair richt je je op het taakvlak brand, maar jouw kennis en expertise kan ook ingezet worden op andere gebieden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.829 tot € 4.043 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jasper Begthel (Kerninstructeur) via 06-12445692 of jasper.begthel@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!