Specialist Brand


De Wereldhavendagen, ontwikkeling van hoogbouw in het centrum van Rotterdam en nieuwe tunnels. Prachtige ontwikkelingen in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waarbij helaas ook iets mis kan gaan. Als Specialist Brand denk jij na over de impact ervan op de hulpverlening vanuit de Brandweer. Jij zorgt ervoor dat onze brandweerprofessionals en voertuigen zo zijn georganiseerd dat er genoeg capaciteit ter plaats kan komen. Ook organiseer je dat er voldoende bluswater aanwezig is.


Jouw werk

Als Specialist Brand ben jij het aanspreekpunt op het gebied van bluswater en bereikbaarheid van onze hulpverlening. Je geef advies aan je collega's binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond over bluswater vraagstukken die in Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond plaatsvinden. Ook heb jij een belangrijke rol bij complexe projecten; denk daarbij aan de aanleg van een tunnel, een renovatie van een brug, de realisatie van hoogbouw en infrastructurele projecten.

Je bent een belangrijke gesprekspartner in de voorbereidende fase van dergelijke projecten en je geeft vanuit onze organisatie gevraagd en ongevraagd advies aan betrokken partijen als gemeenten, DCMR en Rijkswaterstaat. Jij houdt het beleid rondom bluswater en bereikbaarheid actueel en bent het eerste aanspreekpunt voor de collega’s binnen de Brandweer op deze onderwerpen.

Zorg jij ervoor dat onze brandweerprofessionals op de locatie van een incident kunnen komen en beschikken over voldoende bluswater?

Je werkt veel samen met de afdeling Risico- en crisisbeheersing, bijvoorbeeld met de collega's die vergunningsaanvragen beoordelen voor evenementen en bouwplannen. Ook heb je contact met andere Veiligheidsregio's waar kennis en ervaring worden uitgewisseld over de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties, zodat jij je als specialist blijft ontwikkelen en het beleid up-to-date is.

Jij...

...wil je ontwikkelen als de expert op het gebied van bereikbaarheid en bluswater. Je bent toegankelijk en hebt er plezier in om relaties op te bouwen en te onderhouden, zowel binnen als buiten de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Je werkt proactief en je maakt bewust  keuzes door je aandacht te richten op de belangrijkste dossiers en ontwikkelingen. Daarbij betrek jij de juiste mensen en zorg jij dat wat jij belangrijk vindt op de agenda staat en de juiste aandacht krijgt.

Verder:

 • heb je minimaal Hbo werk- en denkniveau;
 • beschik je over relevante werkervaring, waarbij het handig is als jij al beschikt over kennis van brand, bluswater en bereikbaarheid.
 • ben je bereid opleidingen te volgen, zodat jij je als specialist op het gebied van bereikbaarheid en bluswatervoorziening kunt ontwikkelen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je werkt samen met 9 collega's bij het tactische team van de afdeling Operationele Informatievoorziening binnen de Brandweer.
De afdeling richt zich op het verzamelen, verwerken en beschikbaar stellen van operationele informatie voor onze brandweerprofessionals. Ieder teamlid richt zich vanuit zijn of haar eigen expertise op het adviseren en beheren van plannen, procedures en digitale informatievoorziening. Als gevolg van Brandweer Toonaangevend kan de inrichting van organisatie en inhoud van functies in de nabije toekomst wijzingen. Kennis en expertise over bluswatervoorziening en bereikbaarheid blijft nodig!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 2.865 tot € 4.208 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Leonie Snel (Teamleider Operationele Informatie) via 06 50 05 35 58.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!