Roosterplanner Meldkamer en Ambulancezorg


Verschillende dag- avond- en nachtdiensten, verschillende wensen van collega’s én verschillende regels waar je rekening mee dient te houden, zoals de arbeidstijdenwet. Genoeg variabelen die jouw baan uitdagend houden. Klaar om deze puzzel op te lossen en ons team te versterken?


Jouw werk

Als planner bij het roosterbureau heb jij de taak om je collega’s zo efficiënt en effectief mogelijk in te plannen voor werk, scholing en nevenactiviteiten. Dit doe je samen met je collega roosterplanners voor zowel de meldkamer als voor de ambulancedienst. Vanzelfsprekend houd je rekening met de individuele wensen van de collega’s, wet- en regelgeving, CAO Ambulancezorg en de binnen de organisatie gemaakte afspraken. De medewerkers dragen samen met jou de verantwoordelijkheid voor een kwalitatieve en kwantitatieve personele bezetting. Alles om de continuïteit van de bedrijfsprocessen en optimale patiëntenzorg te waarborgen. Dankzij jouw goede planning kunnen onze zorgverleners hun werk goed doen, zijn zij tevreden over het rooster en loopt alles op rolletjes!

Dit ga je doen:

 • Je zorgt voor het verwerken van vakantie- en jaaruren en houdt overzichten bij van de ingezette uren voor scholing en werkgroepen;
 • Je controleert en verwerkt mutaties en actuele planningen en bij ziekte regel je vervanging;
 • Je signaleert tijdig (dreigende) capaciteitsproblemen en/of knelpunten in het dienstrooster en je zorgt dat deze snel en adequaat opgelost worden;
 • Zijn er knelpunten? Jij signaleert ze snel en formuleer je vervolgens snel in een oplossingsgericht advies naar leidinggevenden;
 • Je overlegt frequent met collega’s waarin je de actuele roosterproblematiek bespreekt en verbeteringen van het roostersysteem ontwikkelt;
 • In de maandelijkse managementrapportages laat je, dankzij jullie teamwork, met trots de best  bezette roosters zien!

Jij...

... kan snel schakelen, je werkt gestructureerd en zelfstandig. Je schrikt niet van ad-hoc problemen, maar je vind het juist een mooie uitdaging om deze op te lossen. Verder ben je betrouwbaar en integer, omdat je werkt met gegevens van medewerkers. Met jouw sociale en open uitstraling ben je toegankelijk voor iedereen en draag je bij aan een goede sfeer en samenwerking binnen het team.


Verder:

 • Beschik je minimaal over MBO niveau 4;
 • Heb je minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Beschik je over voldoende kennis en ervaring van roostersoftware en MS-Office (Word en Excel).

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je wordt onderdeel van het roosterbureau, een dynamisch team bestaande uit drie collega’s die verantwoordelijk zijn voor het plannen van roosters voor zowel de Ambulancezorg als de meldkamer. Het team is onderdeel van het bedrijfsbureau van de Ambulance Rotterdam-Rijnmond. Het roosterbureau is gevestigd in Barendrecht, maar eens per week werk je ook op het World Port Center met een prachtig uitzicht over Rotterdam.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 7 met een salaris van € 2.485 tot € 3.588 (o.b.v. 36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gerald van Koeveringen (Operationeel Manager Ambulancezorg) vii 06-40463545 of gerald.vankoeveringe@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!