Teamleider Ambulancezorg


Wil jij als Teamleider Ambulancezorg medewerkers coachen en meebouwen aan de ambulancezorg binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond? Reageer dan op de vacature Teamleider Ambulancezorg voor de locatie Rotterdam-Noord.


Jouw werk

Als Teamleider Ambulancezorg ben je verantwoordelijk voor de aansturing van jouw eigen team van ambulancemedewerkers en geef je uitvoering aan het personeelsbeleid. Jouw primaire doel is aandacht voor je team. Je coacht de medewerkers uit jouw team op het gebied van patiëntgericht en resultaatgericht denken en werken. Daarnaast volg je natuurlijk ook de prestaties van jouw team. Daarbij maak je gebruik van de rapportagetools die je hiervoor ter beschikking hebt. Samen met collega teamleiders overleg je regelmatig, gepland of niet gepland, om ervoor te zorgen dat jullie met elkaar nog beter gaan werken. Hierdoor kan je van elkaar leren en helpen met situaties die jullie tegenkomen in je werk. Je levert daardoor een actieve bijdrage aan een goede sfeer en motivatie binnen de dienst.

Bouw jij als verbindend leider bruggen met je team?

Ook zorg je voor continuïteit en een optimale operationele organisatie ten behoeve van de dagelijkse ambulancezorg. Je hebt hierbij de supervisie over de dagelijkse logistieke processen. Ook bewaak je de uitvoering van de ambulancezorg in relatie tot de gestelde voorschriften en richtlijnen. Samen met de roosterplanning zorg je voor een optimale en efficiënte inzet van het ambulancepersoneel. Je onderhoudt contacten met derden, waaronder klanten en leveranciers. Je bewaakt de kwaliteit van diensten en producten.

Voor deze functie is een leiderschapsprofiel van toepassing waarbij de rollen van verbinder, manager en coach het meest passen. Als jij deze eigenschappen meeneemt in je bagage dan denken wij dat je de functie van teamleider goed uit kan voeren.

 • Als verbinder zie jij het gezamenlijk belang en weet je teamleden en collega teamleiders daaraan te verbinden. Je weet je weg goed te vinden in verschillende interne netwerken zoals werkgroepen en afdelingen en neemt daarin een voortrekkersrol. Hierdoor weet je verschillen te overbruggen.
 • Als manager creëer je voor jezelf een goed overzicht. Je houdt rekening met de context van de organisatie. Je bent in staat complexe vraagstukken terugbrengen tot de essentie en kan hierin prioriteren. Daarnaast heb je het vermogen om in een spanningsvolle omgeving (de juiste) keuzes te maken en richting te geven.
 • Vanuit je rol van teamleider zijn je coachende vaardigheden zeer belangrijk. Je creëert een omgeving waarin anderen kunnen groeien. Je ziet het potentieel in je team en maakt het zichtbaar en geeft het potentieel de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Je kent jezelf en bent in staat te reflecteren.

Jij...

…bent enthousiast en hebt affiniteit met de ambulancezorg. Leidinggevende ervaring is een vereiste en ervaring in de zorgsector is een pré. In je werkomgeving zie je kansen en mogelijkheden voor vernieuwing van werkwijzen of diensten en durf je tijdig beslissingen te nemen. Ook krijg je energie van het beste uit mensen halen en zelfreflectie en zelf-oplossend vermogen te stimuleren.
Kortom jij bent iemand die goed functioneert in een veranderende omgeving, hierin snel schakelt met relevante partijen, besluitvaardig en resultaatgericht opereert, mensen kan coachen en vanuit een helicopterview richting kan geven aan de uitvoering. Samen met jouw collega teamleiders draai je mee in een piketrooster ‘Chef van Dienst’ en ben je beschikbaar voor het oplossen van zaken die aandacht vragen in het operationeel proces.


Verder:
• Beschik je over een HBO werk- en denkniveau;
• Ben je in het bezit van een managementopleiding of ben je bereid om deze te volgen;
• Heb je tenminste 2 jaar ervaring met coaching en/of leidinggeven;
• Beschik je over een no-nonsense instelling en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit;
• Ben je flexibel om naast je 36-urige werkweek regelmatig piketdienst te draaien.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Je maakt deel uit van een gedreven team van 11 teamleiders die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse ambulancezorg in onze uitgebreide aandachtsgebied. Binnen dit team staat een gezonde werkethiek, snel schakelen en het creëren van een positieve werksfeer centraal. Er zijn verschillende opkomstlocaties; Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Brielle, Dirksland Goedereede en Maasvlakte.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 60 met een salaris tot maximaal € 4.798,- bruto per maand (36 uur).
 • Je hebt 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar.
 • Je hebt 35 PLB-uren (Persoonlijk levensfase budget)
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Er zijn fiscale uitruil arbeidsvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gerald van Koeveringe (Manager Ambulancezorg) via 06-40463545 of gerald.vankoeveringe@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Dit kan tot en met 5 december 2021. Op 13 december vinden selectiegesprekken plaats.

Deze vacature staat intern open tot en met 20 november 2021.


Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl