Verpleegkundige Middencomplexe Ambulancezorg


Heb jij de nodige werkervaring al opgedaan in een klinische omgeving en ben je toe aan een nieuwe stap met veel vrijheid? Kom dan werken op de ambulance als Verpleegkundige Middencomplexe Ambulancezorg! Wij zoeken meerdere nieuwe collega’s voor de opkomst locatie in Rotterdam.


Jouw werk

Als Verpleegkundige Middencomplexe Ambulancezorg word je ingezet voor gepland vervoer van patiënten die op dat moment geen acute medische zorg nodig hebben. Samen met de chauffeur Laag & Middencomplexe ambulancezorg (L&MCA) begeleid je de patiënt veilig naar de plek van bestemming en zorg je ervoor dat de medische situatie stabiel blijft. Indien nodig grijp je adequaat in als je merkt dat de situatie verandert. Samen met de chauffeur L&MCA vorm je een hecht team. Jullie zorgen ervoor dat alle apparatuur, materialen en medicatie op orde zijn: alles staat altijd klaar voor een rit.

In je werk heb je, naast contact met je directe collega’s, veel contact met onder andere huisartsen, brandweer, politie of de collega’s van de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Een goede samenwerking is essentieel voor het verlenen van goede zorg. Als je dienst erop zit zorg je ervoor dat alles weer op orde is in de ambulance; de voorraad is aangevuld en de apparatuur is weer inzetbaar.

Zodra je start als Verpleegkundige Middencomplexe Ambulancezorg start je direct met de opleiding van circa drie maanden. Het theoretische gedeelte volg je aan de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk en het praktijkgedeelte volg je binnen de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR). Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 tot maximaal 36 uur per week.

Jij...

... bent een echte zorgverlener en je beschikt over goede sociale vaardigheden en empathisch vermogen. Met jouw stressbestendige en oplossingsgerichte houding houd jij je hoofd in iedere situatie koel. Tot slot heb je vanwege de verschillende diensten (overdag, ’s avonds en ’s nachts) een flexibele instelling.

Verder:

 • Beschik je minimaal over een MBO-niveau 4 diploma Verpleegkundige en een geldige BIG-registratie;
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B, zodat je gemakkelijk kan reizen naar jouw opkomst locatie;
 • Heb je minimaal 2 jaar werkervaring als verpleegkundige op een verpleegafdeling (bij voorkeur cardiologie, interne geneeskunde en/of neurologie)
 • Heb je een goede lichamelijke conditie in verband met de fysieke belasting zoals (zwaar) tillen.
 • Beschik je over het diploma Verpleegkundige Middencomplexe Ambulancezorg of ben je bereid de opleiding te volgen.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Werken bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) binnen de discipline Midden Complexe Ambulancezorg betekent dat jij je samen met ruim 80 collega's inzet voor het leveren van acute- en niet-acute essentiële medische zorg binnen de meest dynamische regio van Nederland. Geen werkdag is hetzelfde vanwege de grote diversiteit aan patiënten, werksituaties en de verschillende collega’s met wie je samenwerkt. Samen met jouw collega’s en in samenwerking met de zorgverleners binnen de regio Rotterdam-Rijnmond, voorzien we jaarlijks meer dan 113.000 patiënten van Ambulancezorg.
Ons hoofddoel is ervoor zorgen dat de ruim 1,2 miljoen inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond veilig en zonder angst kunnen leven, wonen en werken, want als het erop aankomt, staan wij voor je klaar!

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van kennis- en ervaring word je tijdens de opleiding ingeschaald in schaal 45 met een salaris van € 2.832 tot € 3.824 bruto per maand. (o.b.v. 36 uur)
 • Je hebt 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar.
 • Je hebt 35 PLB-uren (Persoonlijk levensfase budget)
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Er zijn fiscale uitruil arbeidsvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 uur per week en maximaal 36 uur per week. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Ron Herbschleb (Teamleider Ambulancezorg) via 06-20239176 of per mail Ron.Herbschleb@vr-rr.nl en Rob van Bennekom (Teamleider Ambulancezorg) via 06-50053561 of per mail Rob.vanBennekom@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!