Zoeken

Ambulanceverpleegkundige in opleiding


Je werkt in de haven, Maasvlakte, drukke binnenstad en op het (stille) platteland. Met de zon op je gezicht sta je bij festivals en evenementen. Maar er zijn ook veel (spoed)ritten en er is hectiek: dat is het veelzijdige werk van een ambulanceverpleegkundige in regio Rotterdam Rijnmond! We zijn opzoek naar enthousiaste Ambulanceverpleegkundige die per november kunnen starten met de opleiding!


Jouw werk

Samen met de ambulancechauffeur vorm je een hecht team. Jullie gaan op alles af: zowel spoed als besteld vervoer. Ook zorg je ervoor dat alle apparatuur, materialen en medicatie op orde is: alles staat altijd klaar voor een spoedrit. Tijdens de rit en op de bestemming zorg jij ervoor dat het team als een geoliede machine werkt. Dit doe je onder andere door aanwijzingen en opdrachten te geven aan de ambulancechauffeur en andere hulpverleners.

Ga jij mee op avontuur?

Bij aanvang van je dienstverband start je direct met de opleiding tot Ambulanceverpleegkundige. Waarbij je het theoretische gedeelte volgt aan de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk en het praktijkgedeelte volgt binnen de ambulancedienst.

Je draait diensten mee met je praktijkbegeleider(s) die jou het vak leren en coachen. De opleiding duurt circa 9 maanden. De opleidings- en reiskosten in het kader van je opleiding worden volledig door ons als werkgever vergoed.

Jij...

Als ervaren SEH, IC/CCU of anesthesie verpleegkundige, sta je stevig in de schoenen en ben je stressbestendig en oplossingsgericht.

Verder:

 • Jij bent gediplomeerd algemeen Verpleegkundige mbo-v (niveau 4) of hbo-v;
 • Jij hebt een specialistische vervolgopleiding afgerond tot SEH/IC/CCU/BAZ of anesthesie medewerker;
 • Je hebt een geldige BIG-registratie;
 • Goede sociale vaardigheden, empathisch en stressbestendig;
 • Kwaliteiten als een flexibele instelling en je bent een echte teamplayer;
 • Je bent bereid om alle diensten (dag, avond, nacht) te werken;
 • Je bent per november 2024 beschikbaar voor de start van de opleiding;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Werken bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) binnen de discipline hoog complexe Ambulancezorg betekent dat jij je samen met ruim 300 collega's inzet voor het leveren van acute- en niet-acute essentiële medische zorg binnen de meest dynamische regio van Nederland. Geen werkdag is hetzelfde vanwege de grote diversiteit aan patiënten, werksituaties en de verschillende collega’s met wie je samenwerkt. Samen met jouw collega’s en in samenwerking met de zorgverleners binnen de regio Rotterdam-Rijnmond, voorzien we jaarlijks meer dan 113.000 patiënten van Ambulancezorg.

Terwijl patiënten worden vervoerd tussen medische voorzieningen is ons hoofddoel: ervoor zorgen dat de ruim 1,2 miljoen inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond veilig en zonder angst kunnen leven, wonen en werken, want als het erop aankomt, staan wij voor je klaar!

Wij zoeken nieuwe collega’s die de beste patiëntenzorg willen leveren voor een van onze vijf opkomstlocaties: Rotterdam, Schiedam, Barendrecht, Brielle en Spijkenisse.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van kennis- en ervaring word je tijdens de opleiding ingeschaald in schaal 55 met een salaris van € 3.606 tot € 5.084 bruto per maand. Direct na diplomering word je ingeschaald in salarisschaal 60 met een salaris van € 3.923 tot € 5.746 bruto per maand.
 • Tijdens opleiding werk je minimaal 32 uur per week en maximaal 36 uur per week. De theoretische lesdagen vallen binnen de ingeroosterde uren. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Tijdens je opleiding word je begeleid door meerdere werkbegeleiders van ARR. In overleg met jou wordt een dienstrooster samengesteld, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fietsregeling en een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte genoeg voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei! Ook na je opleiding kun je gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget. Daarnaast zijn er interne doorgroeimogelijkheden bijvoorbeeld om naast je functie als Ambulanceverpleegkundige je te specialiseren in andere vakgebieden zoals praktijkopleider, verpleegkundig specialist, instructeur of Rapid Responder.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

 • Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Neem gerust contact op met één van de teamleiders: Annelies van Willigenburg via 06-12993691, Ron Herbschleb via 06-20239176 of Jacqueline Tettelaar via 06-10203970
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Eerst een dienst meerijden voordat je solliciteert? Dat mag natuurlijk ook!

Direct solliciteren? Dat kan ook zonder CV en brief. Je naam en contactgegevens zijn voor ons voldoende om contact met je op te nemen.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!