Stagiair Communicatie/Journalistiek


Schrijf je graag teksten? Wil jij met je schrijftalent het innovatieve Multi Intelligence Centre op de kaart zetten en onder de aandacht brengen? Dan ben jij onze nieuwe collega!


Jouw werk

De juiste informatie op het juiste moment beschikbaar, voor de juiste hulpverlener. Dat is de missie van het projectteam dat bezig is met het ontwikkelen van het Multi Intelligence Center (MIC).
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en Gezamenlijke Brandweer staan samen aan de wieg van deze ontwikkeling. Daarnaast zijn veel verschillende partijen met ons in gesprek omtrent het opzetten van het MIC en zullen deze zich op termijn aansluiten bij dit interessante project.

Het doel van het MIC is om de bestrijding van incidenten en crises sneller, slagvaardiger en effectiever te maken. Daarnaast is het MIC gericht op het vergroten van de veiligheid van hulpverleners in het veld. Tevens is het doel om de informatiepositie van beslissers in het veld en op strategisch niveau verstevigen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de besluitvorming.

Om de betrokken partijen zo goed mogelijk geïnformeerd en geïnteresseerd te houden bij het opzetten van het project, zijn wij op zoek naar een stagiair die aan de slag gaat als redacteur voor het MIC.

Je schrijft (korte) artikelen en nieuwsberichten over alles wat er speelt binnen het project. Daarnaast houd je journalistieke interviews met medewerkers van het MIC om de partnerorganisaties te betrekken bij de ontwikkelingen. Ook redigeer je aangeleverde teksten van anderen. Je beheert samen met de communicatieadviseur de sociale media- en communicatiekanalen van het project. Dit varieert van het maken van een gave post op LinkedIn tot aan het schrijven van een artikel op het intranet.

Jij...

…houdt enorm van schrijven! Daarnaast weet jij perfect de kern van een verhaal over te brengen, omdat je zowel verbaal als schriftelijk ijzersterk bent. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent gericht op het behalen van resultaten. Ook ben je sociaal erg vaardig.

Verder:

 • Heb je aantoonbare ervaring in het schrijven van teksten (bijvoorbeeld een persoonlijke blog).
 • Ben je beschikbaar vanaf september 2021. In overleg is een afwijkende startdatum mogelijk.
 • Ben je tenminste drie dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 4 maanden.
 • Beschik je over een relevante HBO- of WO-opleiding (bijvoorbeeld Communicatie of Journalistiek).
 • Vind je het leuk om meer te weten te komen over de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
 • Is het een pré als je ervaring hebt met beeldredactie en sociale media.
 • Zal het je goed van pas komen als je affiniteit hebt met innovaties op gebied van interaction design.
 • Wil je graag meekijken met een communicatieadviseur.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Het projectteam MIC bestaat uit een kernteam en diverse ontwikkelteams. Jij zult je werkzaamheden met name gaan verrichten voor het kernteam. Dit kernteam bestaat uit twee projectleiders, een projectsecretaris, en meerdere adviseurs op het gebied van bijvoorbeeld beleid, communicatie en informatiemanagement.

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze functie geldt een standaard stagevergoeding.

 • Voor een HBO-student is de vergoeding € 489,90 bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 • Voor een WO-student is de vergoeding € 571,55 bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Je krijgt een telefoon en laptop om je werkzaamheden uit te voeren.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl