Traineeship Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond


Stel je eens voor; jij hebt net je masteropleiding afgesloten en in september 2023 start je direct met een supergaaf traineeprogramma bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond! Een organisatie waar de brandweer, ambulance, de meldkamer, risico en crisisbeheersing en hoofdkantoor samenwerken aan de veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Wil jij met ons het verschil maken en een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren? Dan is dit het moment om te onboarden en jouw CV te sturen!


Jouw werk

Wij geven jou in dit het traineeship een all in-ervaring. Wat dit betekent? Het houdt in dat jij een reis van twee jaar gaat maken binnen de gehele VRR. Je werkt individueel en samen met anderen aan meerdere projecten. Iedere acht maanden rouleer je van afdeling of organisatie onderdeel en ga je werken aan een nieuwe opdracht. Deze opdrachten hebben een duidelijke kop en staart en zijn direct bruikbaar voor de opdrachtgever. Ook werk je mee aan de dagelijkse activiteiten binnen de afdeling waar je op dat moment werkt.

Wordt het een makkelijke opgave? Nee zeker niet! Ga je jezelf tegenkomen? Jazeker! Wij zijn ervan overtuigd dat deze stretch ervoor zorgt dat jij je als professional verder ontwikkelt! Het traineeship heeft jou veel te bieden. Om dit waar te maken heeft de VRR een coördinator aangesteld die zorgt voor een perfecte en betrouwbare begeleiding in de breedste zin van het woord. Daar kun je op rekenen!Stap jij aan boord en reis je mee naar de volgende stap in jouw professionele carrière?

Jij en de VRR

De eerste fase richt zich voornamelijk op de kennismaking met de VRR als organisatie. Samen met de andere trainees leer jij de VRR en de kerntaken van de VRR goed kennen. Dit doe je door mee te lopen met een 24-uursdienst van de brandweer, een stagedag bij de ambulance en de gemeenschappelijke meldkamer en het meelopen met inspectiebezoeken bij verschillende bedrijven in onze regio. Ook het bezoeken van verschillende brandweerkazernes, ambulanceposten, ons distributiecentrum en de ondersteunende afdelingen vormen een onderdeel van het introductieprogramma. Ditzelfde geldt voor het volgen van vakinhoudelijke trainingen en cursussen.

Jij als professional

Na de kennismaking met de organisatie, staat de kennismaking met jezelf als professional centraal. Je krijgt inzicht in je eigen persoonlijkheid, drijfveren en ontwikkelpunten. Door het volgen van een persoonlijk leiderschapsprogramma en individuele coaching, leer jij jezelf pas echt goed kennen! Je krijgt handvatten aangereikt om effectief gedrag in te zetten. De persoonlijke inzichten zijn cruciaal voor de laatste fase van het traineeprogramma.

Jij en de toekomst

In de laatste fase werk je toe naar de afronding van het traineeship en de next step van je loopbaan. Je gaat aan de slag met jouw laatste opdracht en tegelijkertijd ga je je oriënteren op een voor jou passende functie, zodat jij na het traineeprogramma jouw talenten optimaal kunt benutten en het verschil kunt maken. Na het doorlopen van ons tweejarige programma heb jij jezelf immers ontwikkeld tot een volwaardige en allround adviseur of specialist binnen de VRR!

Je bent niet alleen inhoudelijk gegroeid, je hebt ook een brede blik ontwikkeld. Je snapt hoe de organisatie is opgebouwd, welke uitdagingen en krachtenvelden er binnen de verschillende organisatieonderdelen spelen en hoe dit zich verhoudt tot jouw rol. Door jouw helicopterview ben je in staat om integrale adviezen te geven en dwarsverbanden tussen de verschillende onderdelen te zien. Dit vergroot jouw impact en maakt jouw adviezen krachtig en waardevol voor de VRR.

Jij...

… hebt de drive en energie om het beste uit jezelf te halen. Je bent ambitieus en wilt jezelf op inhoudelijk en persoonlijk vlak verder ontwikkelen. Je bent een netwerker, een snelle denker en een vlotte doener, die houdt van aanpakken en weet plannen te realiseren. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg. Ook ben je niet bang om fouten te maken, integendeel zelfs: Jij weet als geen ander dat dit jou verder gaat helpen in jouw persoonlijke groei! Verder heb je een stevige persoonlijkheid en je zie jij het als een uitdaging om je als aanstormend talent van de VRR staande te houden in een complexe en dynamische omgeving. Uitdagende vraagstukken weet jij met jouw analytische instelling op een creatieve en ‘out of the box’ wijze op te lossen.

Verder:

 • ben je in het bezit van een wo-master. Een opleidingsachtergrond op het gebied van bestuurskunde, sociologie, communicatiewetenschappen, rechten, chemische technologie tot gezondheidswetenschappen, het kan allemaal. Wij staan overal voor open!
 • heb je affiniteit met hulpverleningsorganisaties en het lijkt je een uitdaging om in een complexe omgeving te werken met een politiek-bestuurlijk krachtenveld;
 • heb jij de drive en energie om het beste uit jezelf te halen, elke dag weer;
 • wil jij je verder ontwikkelen als mens en als professional.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het traineeship is centraal gepositioneerd binnen de VRR-Academy van de afdeling Concerntaken van de VRR. Samen met de andere vier trainees volg je verschillende trainingen en cursussen en rouleer je per acht maanden van afdeling om aan een nieuwe individuele opdracht te werken. Tijdens het traineeprogramma vindt de begeleiding plaats door de coördinator van het traineeprogramma. Deze persoon is er speciaal voor jou om je traineeship succesvol te maken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je ontvangt bij aanvang een salaris van € 3.128,-. Je werkt 36 uur per week. Jaarlijks word je beoordeeld en kun je doorgroeien in salaris.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open tot 15 juni 2023.
 • Uiterlijk donderdag 22 juni 2023 ontvang je van ons bericht of we je uitnodigen voor de selectiedag. Voor die tijd blijft het dus even stil vanuit onze kant. Wel ontvang je een ontvangstbevestiging van je sollicitatie.
 • Op donderdag 29 juni 2023 staat een selectiedag gepland in het World Port Center in Rotterdam. Tijdens deze dag draai je samen met de andere kandidaten in groepsverband een crisis-oefening. Ook presenteer je jezelf op een creatieve en vormvrij wijze aan het selectieteam. Uiteraard informeren we je hier later nog over.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maurice Lenferink (Hoofd Concerntaken) door te bellen of appen naar 06-12999744 of mailen naar maurice.lenferink@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!