Infrastructuur Specialist


Jij begrijpt hoe belangrijk een betrouwbaar en goed functionerende technische infrastructuur is voor een organisatie, die 24/7 verantwoordelijk is voor de veiligheid van één van de meest dynamische en diverse regio’s in Nederland. Jij bent enthousiast over de vele nieuwe technische ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar kansen voor onze organisatie én IT Security is jouw passie!


Jouw werk

Binnen het complexe ICT netwerk van VRR zijn maar liefst 65 locaties aangesloten waar 2.300 collega’s dagelijks kunnen werken. De komende jaren verandert er veel in onze technische infrastructuur, als gevolg van ontwikkelingen op het gebied van SAAS, IAAS, Microsoft365 en Azure. Dit betekent voor jou en je collega’s een enorme verandering en uitdaging om de juiste keuzes te maken en de gehele transformatie in goede banen te leiden. Uiteraard moet de continuïteit en veiligheid van de bestaande omgeving 24/7 gewaarborgd blijven.                                                           

Kortom, een grote uitdaging waar jij je in vast kunt bijten!

Jij...

…bent enthousiast over de vele nieuwe technische ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar kansen voor onze organisatie. Je opereert op het snijvlak van organisatie en techniek, je bent een bruggenbouwer en bent communicatief vaardig. Je draagt ideeën aan en werkt deze uit in concrete plannen om de VRR de mogelijkheid te beiden effectiever en efficiënter te kunnen opereren. Ook ben je in staat technische projecten op te starten en weet deze van het begin tot het eind op een gestructureerde manier uit te voeren. Maar ook draai je je hand er niet voor om, om samen met je collega’s, lokale hand- spandiensten te verrichten daar waar dat nodig is.

Verder:

 • Heb je een Hbo-opleiding op het gebied van ICT;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B;
 • Ben je bereid om piketdiensten te verrichten en ben je in staat om binnen 45 minuten, 24/7, op het WPC in Rotterdam en/of de Waalhaven in Rotterdam te zijn.

En je beschikt over kennis en ervaring met:

 • Minimaal 5 jaar ervaring als Netwerkbeheerder bij voorkeur in een regie organisatie;
 • VMware en Storage oplossingen, bij voorkeur gecertificeerd;
 • Netwerkapparatuur (Aruba) en het configureren hiervan;
 • Azure, Microsoft365, Microsoft Cloud Security en Software distributie;
 • Het managen van technische projecten en bij voorkeur Prince2 gecertificeerd.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De afdeling ICT is onderdeel van het facilitair bedrijf en telt circa 15 collega’s. Je maakt onderdeel uit van een team bestaande uit vijf ervaren netwerkbeheerders. Samen beheren jullie 24/7 de technische infrastructuur en de applicaties en zorgen jullie voor een adequaat functionerend en veilig netwerk. Tevens is het team verantwoordelijk voor het tijdig aanpassen van hardware, software, verbindingen en het netwerk en levert 2e en 3e-lijns gebruikersondersteuning. Het (door)ontwikkelen van de technische infrastructuur is een belangrijke taak voor het gehele team. Naast het team Netwerkbeheer bestaat de afdeling ICT uit de afdelingen Servicedesk en Werkplekbeheer.

Arbeidsvoorwaarden

• Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.973,- tot € 4.494,- op basis van 36 uur.
• Voor het verrichten van piketdiensten ontvang je een vergoeding van ruim € 400,- bruto per volledige piketweek.
• Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen ⅔ van jouw pensioenpremie. Dit betekent minder inhouding op je salaris, waardoor je netto per maand meer over houdt!
• Je werkt 36 uur per week.
• Wil je 40 uur werken, dat kan natuurlijk ook. Jaarlijks bouw je dan gemiddeld 25 ADV dagen op.
• Je hebt de mogelijkheid om jouw werktijden flexibel in te delen en om vanuit huis te werken.
• Bovenop je salaris ontvang je een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Of gewoon meer salaris? Het kan allemaal!
• Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten. Je kunt gratis gebruik maken van de fitnessvoorzieningen op je werkplek. Ook is er vers fruit en een fietsregeling.
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • John van der Plas (Hoofd ICT) via 06 5005 3514
 • Team recruitment via 088 8779000

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Solliciteren kan ook zonder cv en brief. Je naam en contactgegevens is voor ons voldoende om eerst contact met je op te nemen.

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Victor Verloop

Viktor Verloop (recruiter)

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl