Netwerkbeheerder


Jij begrijpt hoe belangrijk een betrouwbaar en goed en functionerende technische infrastructuur is voor een organisatie, die 24/7 verantwoordelijk is voor de veiligheid van één van de meest dynamische en diverse regio’s in Nederland. Jij bent enthousiast over de vele nieuwe technische ontwikkelingen, kan je deze vertalen naar kansen voor onze organisatie én IT Security is jouw passie!


Jouw werk

Binnen het complexe ICT netwerk van VRR zijn maar liefst 65 locaties aangesloten waarop 2.300 collega’s dagelijks kunnen werken. Zij werken vaak met zeer vertrouwelijke data. Deze data wordt opgeslagen in verschillende datacenters en 300 (virtuele) servers, storage- en back-up oplossingen. Deze worden beheerd door jou en je collega’s net zoals de verschillende data- en internet, en Wifi verbindingen die voor de VRR steeds belangrijker worden, omdat wij steeds vaker mobiel werken.

De komende jaren verandert er veel in onze technische infrastructuur, als gevolg van ontwikkelingen op het gebied van SAAS, IAAS, Microsoft365 en Azure. Dit betekent voor jou en je collega’s een enorme verandering en uitdaging om de juiste keuzes te maken en de gehele transformatie in goede banen te leiden. Dit gaat allemaal gebeuren terwijl je de bestaande omgeving optimaal blijft beheren. Zo kunnen wij 24/7 de veiligheid blijven garanderen.

Naast het oplossen van (gecompliceerde) incidenten, het 24/7 beheren van deze technische infrastructuur en het ontwikkelen van het nieuwe design van de netwerk infrastructuur, ben jij dus ook een groot gedeelte van je tijd bezig met deze grote migratie. Kortom, een grote uitdaging waar jij je in vast kunt bijten en veel van kan leren!

Jij...

…bent enthousiast over de vele nieuwe technische ontwikkelingen, kunt deze vertalen naar kansen voor onze organisatie en weet deze op een verantwoorde manier in gebruik te nemen. Effectieve projectmanagement is een belangrijk onderdeel van je functie. Je draagt ideeën aan en werkt deze uit in plannen. Ook ben je in staat technische projecten op te starten en weet deze van het begin tot het eind met succes uit te voeren.

Verder:

 • Heb je een hbo-opleiding op het gebied van ICT;
 • Heb je ervaring met:
  • VMware en Netapp en kennis van netwerkapparatuur en het configureren hiervan;
  • Azure, Microsoft365, Microsoft Cloud Security en Software distributie;
  • Met het managen van technische projecten en bent bij voorkeur Prince2 gecertificeerd;
  • Met Powershell scripting (pré);
 • Ben je servicegericht en beschik je over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, zodat je de interne klant alles goed kan uitleggen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de dienstverlening;
 • Beschik je over inzicht in procesmatig werken met een bijbehorende flexibele instelling;
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring als Netwerkbeheerder, waarvan minimaal één jaar met SAAS en Cloud omgevingen;
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B;
 • Ben je bereid om piketdiensten te verrichten en ben je in staat om binnen 45 minuten, 24/7, op het WPC in Rotterdam en/of de Waalhaven in Rotterdam te zijn.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.

Hedendaagse veiligheidsrisico’s vragen om een overheid die daadkrachtig en consequent optreedt. In een veiligheidsregio werken de hulpdiensten en gemeenten intensief samen en bieden professionele hulp en bescherming tegen risico’s en bedreigingen. Er wordt nauw samengewerkt met politie, waterschappen, het Havenbedrijf, de Milieudienst DCMR en het Openbaar Ministerie.

Je team

De afdeling ICT is onderdeel van het facilitair bedrijf en telt circa 15 collega’s. Je maakt onderdeel uit van een team bestaande uit vijf ervaren Netwerkbeheerders. Samen beheren jullie 24/7 de technische infrastructuur en de applicaties en zorgen jullie voor een adequaat functionerend en veilig netwerk. Tevens is het team verantwoordelijk voor het tijdig aanpassen van hardware, software, verbindingen en het netwerk en levert 2e en 3e-lijns gebruikersondersteuning. Het (door)ontwikkelen van de technische infrastructuur is een belangrijke taak voor het gehele team. Naast het team Netwerkbeheer bestaat de afdeling ICT uit de afdelingen Servicedesk en Werkplekbeheer.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.943,- tot € 4.450,- op basis van 36 uur.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen ⅔ van jouw pensioenpremie. Dit betekent minder inhouding op je salaris, waardoor je netto per maand meer over houdt!
 • Wil je 40 uur werken, dat kan natuurlijk ook! Jaarlijks bouw je dan gemiddeld 25 ADV dagen op.
 • Bovenop je salaris ontvang je een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Of gewoon meer salaris? Het kan allemaal!
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • John van der Plas (Hoofd ICT) via 06 5005 3514
 • Team recruitment via 088 8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Solliciteren kan ook zonder cv en brief. Je naam en contactgegevens is voor ons voldoende om eerst contact met je op te nemen.

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Victor Verloop

Viktor Verloop (recruiter)

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl