Zoeken

Senior medewerker personeels- en salarisadministratie


Wil jij meedenken over het optimaliseren van de salarisadministratie en de bijbehorende processen en vind je het leuk de salarismutaties te controleren, corrigeren en te verwerken?


Jouw werk

Samen met acht collega’s zorg jij dat meer dan 2300 medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) op tijd hun salaris krijgen. Jij controleert samen met  je collega senior medewerker personeels- en salarisadministratie (PSA) of binnen het team het in- en doorvoeren van nieuwe medewerkers, mutaties en het beantwoorden van vragen soepel verloopt. Daarnaast coördineer je het team en verdeel je daar waar nodig de werkzaamheden waardoor er een duidelijk en goedlopend salarisproces en een klantgerichte dienstverlening binnen de VRR is zodat alle personeels- en salarisgegevens goed vastgelegd worden.

Coördineer jij de werkzaamheden zo zodat je collega’s op tijd hun salaris uitbetaald krijgen?

Verder onderhoud je de contacten met pensioenfondsen en de belastingdienst. Jij houd je tevens bezig met complexe PSA gerelateerde vraagstukken en checkt geregeld wat de cao ontwikkelingen zijn om hier de benodigde wijzigingen voor door te voeren en eventueel het systeem of proces op aan te passen. Verder weet je ook veel van jaarrekeningen, want je bent in deze rol het aanspreekpunt bij de accountant controles en levert tevens gegevens aan voor de jaarrekeningen. Daarnaast zijn wij momenteel bezig zijn met de implementatie van een nieuw HR systeem waar wij vanaf 1 januari 2022 mee gaan werken. Bij deze implementatie speel jij een belangrijke adviserende rol waardoor we hiermee vanaf volgend jaar prettig kunnen werken. Al deze werkzaamheden verricht je met je collega senior medewerker PSA . Ook heb je nauw contact met je teamleider. Hierdoor wordt je werk erg uitdagend, divers en heb je een grote verantwoordelijkheid!

Jij...

…kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende typen klanten en administratieve of technische taken en schrikt niet van ad-hoc problemen. Daarnaast heb je de nodige kennis van fiscale wet- en regelgeving en ben je gewend om met verschillende cao’s te werken. Competenties als servicegericht, stressbestendig en flexibel zijn jou op het lijf geschreven. Verder ben je positief kritisch en heb je een optimistische blik zodat je dingen gedaan krijgt met je collega’s.

Verder:

 • Ben je in het bezit van een Mbo-niveau 4 diploma of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL).
 • Is het een pré als je de Vakopleiding Payroll Services (VPS) hebt afgerond;
 • Ben je goed met Excel;
 • Heb je minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Is het hebben van ervaring met Topdesk en AFAS een pré.
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift;
 • Ben je vakinhoudelijk sterk, het liefst een salarisadministrateur ‘in hart en nieren’.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Jij werkt bij het team HR-bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit 15 enthousiaste en administratief sterke collega’s die enorm servicegericht zijn en werkplezier en humor erg belangrijk vinden. Zij richten zich allemaal op de gehele multidisciplinaire ondersteuning van de uitvoering zodat je collega’s uit de operatie hun werk goed kunnen verrichten. Jij zult samen met hen gaan bouwen aan een nóg robuustere HR-afdeling waarbij innovatie en optimalisatie centraal staat.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 9 met een salaris van € 2.756,- tot 4.048,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een parttime aanstelling (32 uur per week).
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte (in goed overleg) indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% (inclusief 8% vakantiegeld) die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gemeente Rotterdam zoals deze geldt per 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl