Zoeken

Hoofd huisvesting Brandweer en Ambulance


Wij zijn op zoek naar een hoofd huisvesting voor de Veiligheidsregio Rotterdam – Rijnmond. Iemand die ervoor zorgt dat de brandweer en ambulance optimaal gehuisvest is en blijft op zo’n 63 locaties!


Jouw werk

Je neemt de regie over jouw team van 14 personen. Je stuurt op verantwoordelijkheid en eigenaarschap van collega’s voor een sterkere positionering van de afdeling huisvesting binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en het landelijk VRR-netwerk.

De contracten omtrent huisvesting met onderaannemers heb jij in beheer. Je geeft advies aan de organisatie en draagt zorg voor het organisatiebelang bij het beheer en afsluiten contracten. Zo lever jij een structurele kwaliteitsverbetering als het gaat om de Bedrijfsvoering.

Jij denkt mee over de strategische koers van de VRR en vertaalt dit naar (huisvesting)beleidsplannen en –programma’s. Jij bent verantwoordelijk voor huisvestingsvraagstukken, zoals het beheren van het MJOP, aanschaf en afstoten van panden van de VRR, etc. voor de korte- en langere termijn. Tevens heb je ervaring met de P&C cyclus.

Jij...

Jouw kennis en ervaring maakt je onmisbaar op deze positie. Dit draagt bij aan de kracht waarmee jij de rol vervult. Daarnaast ben jij een verbinder. Zo heb je oog voor innovatie en weet je vanuit jouw passie mensen van de brandweer en ambulance mee te nemen en te stimuleren in ontwikkelingen van de organisatie en individu.

Als ervaren professional heb jij ervaring met facilitaire vraagstukken in complexe omgeving(en). Weet je om te gaan met weerstand, toon je eigenaarschap en vastberadenheid en communiceer je resultaatgericht.

Wij nodigen je graag uit tot solliciteren wanneer jij je herkent in het profiel en de volgende punten:
- Minimaal een afgeronde HBO opleiding Facilitair (of in die richting)
- WO-denkniveau
- Vijf tot acht jaar werkervaring binnen een soortgelijke functie én organisatie
- Ervaring met verandermanagement, vastgoed contracten en aanbestedingstrajecten  
- Kennis van-/ en ervaring met de vertaling van conceptuele vraagstukken naar praktische toepassing, en Vice Versa  
- In staat om een netwerk op te bouwen, te onderhouden en in te zetten voor de doelstellingen van de organisatie

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.

Hedendaagse veiligheidsrisico’s vragen om een overheid die daadkrachtig en consequent optreedt. In een veiligheidsregio werken de hulpdiensten en gemeenten intensief samen en bieden professionele hulp en bescherming tegen risico’s en bedreigingen. Er wordt nauw samengewerkt met politie, waterschappen, het Havenbedrijf, de Milieudienst DCMR en het Openbaar Ministerie.

Je team

De afdeling Huisvesting bestaat uit een team van veertien personen waaronder projectbegeleiders, bouwadviseurs, locatiebeheerders, arbo-medewerkers en een security officer.

De afdeling valt binnen het organisatieonderdeel: Facilitair Bedrijf (FB). Collega afdelingen binnen FB zijn de afdelingen Inkoop, Financiële Administratie, ICT en Servicedesk, DIV en Logistiek. Je hebt voornamelijk contact met de leidinggevende en/of managers van deze afdelingen. Samen ontzorgen jullie ‘de lijn’ van de gehele VRR, zodat deze zich volledig kan richten op de primaire taken.

Naast de interne contacten heb je geregeld contact met onderaannemers en landelijke netwerken van bijvoorbeeld facilitair managers, huisvestingsmanagers of burgermeesters.

Je werkt op diverse locaties in Rotterdam e.o., waaronder het World Port Center op de Kop van Zuid.

Arbeidsvoorwaarden

• Salaris van € 4.490,- tot € 5.984,-  op basis van 36 uur, afhankelijk van jouw ervaring
• Uren: 36 uur per week
• Start wanneer mogelijk
• Wij hechten waarde aan de vitaliteit en gezondheid van onze medewerkers. Daarom bieden wij een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en iedere twee weken vers fruit aan
• Om de regie over je arbeidsvoorwaarden niet helemaal uit handen te nemen, geven wij jou een toeslag van 17,05% (inclusief 8% vakantiegeld) die je flexibel en naar eigen behoefte kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn.

Meer weten?

Voor eventuele vragen over de functie kun je bellen met:

• Jouw toekomstig leidinggevende Rob Adams, manager Facilitair Bedrijf, op het nummer: 06-22400584.  Je kunt je vragen ook mailen: rob.adams@vr-rr.nl 
• Robert Smit, Recruitment, via: 06-10964135 of mail: recruitment@vr-rr.nl

Tijdens Corona: In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Victor Verloop

Viktor Verloop (recruiter)

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl