Zoeken

Functioneel beheerder Operationele Informatie


Als Functioneel beheerder bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heb je een unieke rol waarin je verantwoordelijk bent voor één van de meest cruciale applicaties als het gaat om inzicht in gevaarlijke stoffen in de regio. Wat het nog leuker maakt is dat de basis net staat, maar dat jij het nog helemaal mag vormen en inrichten naar wens. Daarbij heb je natuurlijk in de eerste fase nog de nodige kinderziektes op te lossen, maar kun je ook structureel zaken aanpakken ter verbetering/ professionalisering van de applicatie en de bijbehorende gebruikersgroepen. Kortom, een unieke kans om hier al jouw expertise in kwijt te kunnen en echt je stempel te drukken.


Jouw werk

Hoeveel gevaarlijke stoffen liggen er nou eigenlijk in een gebied met ruim 1,2 miljoen inwoners, een lucht- en wereldhaven en een zeer intensieve industrie? En welke impact heeft dit bijvoorbeeld bij een incident?

Je kunt je voorstellen dat het voor de brandweer noodzakelijk is om te weten welke gevaarlijke stoffen er bij een incident in het spel kunnen zijn, waar deze zich bevinden en in welke hoeveelheden ze aanwezig zijn. Als Functioneel beheerder van de applicatie Operationele Informatie Gevaarlijke Stoffen (OIGS) ben jij dé expert op de achtergrond die ervoor zorg draagt dat de informatie die hierin staat actueel en accuraat is. Op deze manier draag jij bij aan een veilige benadering en goede bestrijding van een incident.

OIGS bevat naast de actuele stoffenvoorraad in opslaglocaties ook geografische en statische informatie, zoals scenario’s en informatie over het bedrijventerrein. Dagelijks test je of het systeem werkt en boots je scenario's/ incidenten na. Dankzij koppelingen tussen het gemeenschappelijke meldkamersysteem van de VRR (GMS) en OIGS, wordt al deze informatie vóór aankomst van de hulpdiensten automatisch en visueel op de mobiele informatievoorziening (MOI) aangeboden.

Niet alleen ben je beheerder van OIGS, ook beschik je straks over kennis van en ondersteun je indien nodig bij andere digitale applicaties voor de repressieve organisatie, zoals MOI, de Aanrijdtijdenserver (ART) en Precom (pagers).

Naast een heel verantwoordelijke baan ook een heel veelzijdige rol. In deze rol zorg jij voor de kaders, richtlijnen en voorwaarden voor het correct gebruiken van de applicatie(s). Daarnaast mag je ook aan de slag met het opzetten en actief onderhouden van gebruikersgroepen. Hiertoe creëer je een platform waarop kennis en ideeën uitgewisseld kunnen worden, waarop onderling gecommuniceerd wordt en waar verbeteringen uit naar voren komen. Je sluit nieuwe bedrijven en gebruikers aan, zorgt bij updates en nieuwe versies dat alles feilloos doorloopt en werkt n.a.v. die wijzigingen de nodige handleidingen bij. Daarnaast schakel je met verschillende stakeholders waaronder ook de leveranciers, pak je gebruikersvragen op, troubleshoot je waar nodig en professionaliseer je de applicatie vooral verder!

Jij...

In deze rol schakel je veel met collega's (o.a. brandweer en handhaving), gebruikers, leveranciers en ketenpartners (o.a. DCMR, Havenbedrijf en de Gezamenlijke Brandweer). Het is daarbij van belang dat je zowel met ICT-ers als eindgebruikers en managers kunt schakelen. Door de veelzijdigheid van deze rol heb je een hoge mate van zelfstandig werken, verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Daarnaast heb je een pragmatische insteek en zet je die graag in bij het oplossen van problemen

 • hebt een hbo- werk- en denkniveau en bij voorkeur in de richting van ICT een opleiding genoten;
 • hebt tussen 3 en 7 jaar ervaring in een vergelijkbare rol;
 • hebt aantoonbare ervaring met diverse softwarepakketten zoals SQL, MS Office, Windows;
 • hebt kennis en ervaring met BISL en ITIL en affiniteit met inrichten en beheren van softwarepakketten;

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.

Hedendaagse veiligheidsrisico’s vragen om een overheid die daadkrachtig en consequent optreedt. In een veiligheidsregio werken de hulpdiensten en gemeenten intensief samen en bieden professionele hulp en bescherming tegen risico’s en bedreigingen. Er wordt nauw samengewerkt met politie, waterschappen, het Havenbedrijf, de Milieudienst DCMR en het Openbaar Ministerie.

Je team

Je bent onderdeel van de afdeling Operationele informatievoorziening. Hierbij rapporteer je aan de teamleider van het team Strategische Informatievoorziening.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 2.729,- tot € 4.008,-( 36 uur). Je werkt 36 uur per week.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marcel Henderson, beleidsadviseur en domeinhouder digitale operationele informatie via 06 - 51 71 02 39 of marcel.henderson@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met

  Team recruitment via 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Wij ontvangen dan graag je CV en motivatiebrief

Tijdens Corona: In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Victor Verloop

Viktor Verloop (recruiter)

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl