Ben je gedreven om mensen te helpen en krijg je daar energie van? Werk je graag in een team waar binnen je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt? Hou je van direct contact met je eindgebruikers en een afwisselende job én heb je ervaring in het inrichten en beheren van vaste mobiele werkplekken. Dan gaan wij graag met je in gesprek!


Jouw werk

Binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) werken ongeveer 2.300 medewerkers op diverse locaties binnen de regio. Iedere medewerker beschikt over één of meerdere devices om zijn of haar dagelijkse werk zo optimaal mogelijk te kunnen doen. Operationele medewerkers moeten hier 24/7 op kunnen vertrouwen. Onze werkplekbeheerders spelen hier een belangrijke rol in.  Je ondersteunt de VRR medewerkers bij het optimale gebruik van hun werkplekken en applicaties. Je installeert en configureert desktops, laptops, tablets, smartphones en printers. Regelmatig ben je op locatie aanwezig voor uitleveren of vervangen van werkplekken. Je geeft instructies over het gebruik, adviseert en analyseert en verhelpt storingen.

Zorg jij ervoor dat deze collega’s hun werk goed kunnen doen?

Je werkt gestructureerd, legt zaken vast in ons Service Management Systeem (TOPdesk) en bewaakt de voortgang van toegewezen taken. Ook ben je mede verantwoordelijk voor de voorraad en toewijzing van onze werkplekken. Je werkt netjes, bent servicegericht, houdt je aan gemaakte afspraken en verwacht dat ook van anderen. Je bent communicatief vaardig, je bent niet bang om ongevraagd advies te geven en je werkt graag in een hecht team dat naast de afdeling Werkplekbeheer bestaat uit de afdelingen Servicedesk en Netwerkbeheer.

Jij...

 • hebt een MBO-4 ICT opleiding en een rijbewijs B;
 • hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • bent bekend met het werken op basis van ITIL processen;
 • hebt aantoonbare kennis en ervaring met TOPdesk, Microsoft producten en bij voorkeur Microsoft365 en in het bijzonder Intune;
 • hebt begrip van netwerkprotocollen en LAN/WAN infrastructuren op basis van Cisco en HP apparatuur.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Team werkplekbeheer bestaat, inclusief jijzelf, uit vier medewerkers, waarvan één de rol van Coördinator vervult. Naast het team werkplekbeheer bestaat het ICT team uit de afdelingen ServiceDesk en Netwerkbeheer. In de praktijk werk je veel samen met de andere afdelingen binnen het ICT team.

De sfeer is te omschrijven als open, hecht en ambitieus in het leveren van professionele en kwalitatieve dienstverlening.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 8 met een salaris van €2.484,- tot €3.591,- op basis van 36 uur.
 • Je werkt 36 uur per week.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten. Je kunt gratis gebruik maken van de fitnessvoorzieningen op je werkplek. Ook is er vers fruit en een fietsregeling.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met John van der Plas (Hoofd ICT) via 06 5005 3514.
 • Team recruitment via 088 8779 000.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Tijdens Corona: In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl