Financial Controller


Ben jij die professional die cijfermatig sterk is en in staat is kritisch met de business mee te denken? En lijkt een combinatie van financiële advisering, risicomanagement en het maken van beleid jou de perfecte uitdaging?  Dan hebben wij een hele mooie carrièrekans voor jou!


Jouw werk

Je bent werkzaam binnen het team financieel beleid en externe verslaggeving. Je functie heeft zowel een beleidsmatige als financiële kant. Het team is gepositioneerd onder de concerncontroller en naast business control en draagt vanuit haar specialistische expertise (met daarin de functies externe verslaggeving / financial control, financieel beleid en verbijzonderde interne controle) bij aan de beheersing van de organisatie. Jij bent samen met nog een collega verantwoordelijk voor de bestuurlijke planning & control cyclus (zoals begroting, forecast en jaarrekening). Namens het team ben je samen met nog een collega het aanspreekpunt voor de accountant, gemeenten en de auditcommissie als het gaat om de begroting en de jaarrekening.

Je adviseert de concerncontroller bij het maken van beleidskeuzes, je doet voorstellen en denkt mee over alternatieven. Je adviseert vanuit je eigen analyse: met je constructief-kritische houding zet je jezelf neer als een daadkrachtig adviseur.


 
Wil jij je manager voorzien van goed financieel advies?

Daarnaast ben je aanspreekpunt op het gebied van risicomanagement. Hiervoor lever je in samenwerking met control een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van risicomanagement. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het beleid.

Je bent breed inzetbaar en de combinatie van financiële advisering, risicomanagement en beleid maakt deze functie interessant en uitdagend voor degenen die zich breder willen ontwikkelen!

Jij...

...bent cijfermatig onderlegd, analytisch sterk en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je kunt goed samenwerken met als doel om de gezamenlijk producten tijdig te leveren; hierbij is het goed kunnen delen van informatie en weten wie wat nodig heeft om het werk goed te doen van groot belang.

Verder:

 • Beschik je over universitair werk- en denkniveau en een HBO- of universitaire opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie of vergelijkbaar;
 • Beschik je over minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van financieel beleid, als financieel adviseur of financieel controller
 • Ben je stressbestendig en flexibel;
 • Ben je communicatief goed onderlegd, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Weet je als geen ander hoe je digitaal moet werken en kun je goed omgaan met digitale informatie.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Je maakt deel uit van de afdeling Kwaliteit, Control en Audit (KCA). Het doel van de stafafdeling KCA is om zorg te dragen dat de kwaliteit van de (bedrijfs-)processen en beheersingsmaatregelen zodanig is geregeld dat het management continu inzicht heeft in de te lopen koers van het vastgestelde beleid, bedrijfsvoering en de uitkomsten hiervan zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin. Je werkt in het team “Financieel beleid en externe verslaggeving. Dit team bestaat uit 6 professionals en een coördinator die allen hun eigen kwaliteiten hebben en erg nauw met elkaar samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 36 uur per week. 4 keer 9 uur werken behoort tot de  mogelijkheden.
 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.973,- tot € 4.495,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een cursus volgen? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Wij hanteren een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioen.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit en kun je gebruikmaken van een fietsregeling.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.
 • Locaties: Rotterdam-Rijnmond. Je komt te werken op diverse locaties in de regio.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ernst Jan Villerius  via  06 50053509 of per mail ernst-jan.villerius@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Team Recruitment via 088-8779 000 of via mail: recruitment@vr-rr.nl.
Direct solliciteren mag natuurlijk ook!
Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Het Recruitment team van VRR werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl