Zoeken

Functionaris Integriteit & Agressie en Geweld


Help jij je collega’s met conflictsituaties tijdens het werk of op straat en weet je welke instrumenten daarvoor gebruikt moeten worden zodat je collega’s weten hoe ze hiermee om moeten gaan? Help jij mee aan het voorkomen van ongewenst gedrag en het bieden van een sociaal veilige werkomgeving?


Jouw werk

Als Functionaris Integriteit & Agressie en Geweld ga je aan de slag met het verder ontwikkelen en uitvoeren van het organisatie brede en algemeen geaccepteerde integriteits- & agressie en geweldbeleid. Je realiseert de verbinding van dit beleid met de missie, visie en kerntaken van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR).

Realiseer jij een duidelijk integriteitsbeleid zodat je collega’s weten hoe ze om kunnen gaan met conflictsituaties of ongewenst gedrag van collega’s?

Je bent scherp op signalen en meldingen over ongewenste omgangsvormen, denk aan uitsluiting, discriminatie, pesten en ongewenst gedrag. Als integriteitsfunctionaris is het ook jouw taak om management en medewerkers hiervan bewust te maken. Een goede samenwerking met de vertrouwenspersonen is voor jou cruciaal. Je bent hun aanspreekpunt bij integriteitschendingen/meldingen of onderzoeken en je bent in staat om dilemma’s te bespreken.
Daarnaast zorg je voor een herkenbare en duidelijke aanpak van agressie en geweld tegen hulpverleners. Je houdt regelmatig toezicht of dit beleid nog voldoende aansluit bij de verschillende organisatieonderdelen en de gehele organisatie. Daarbij houd je rekening met de ‘eigen culturen’ binnen de verschillende organisatieonderdelen. Je begeleidt externe onderzoeksbureaus en je begeleidt je collega’s bij het doen van aangifte.

Verder neem je deel aan interne en externe werkgroepen en treed je in voorkomende gevallen op als voorzitter. Een leuk onderdeel van deze rol is het geven van dilemmatrainingen en voorlichtingen. Hierdoor ben je ook het boegbeeld van de ambtseedbijeenkomsten en bespreek je ethische kwesties met collega’s om hun beeld hierover in kaart te brengen.

Daarbij adviseer je, gevraagd en ongevraagd aan bestuur, algemeen directeur, directies en medewerkers. Je ontwikkelt integriteitsinstrumenten en adviseert over het inzetten hiervan (zoals trainingen en folders). Ook stel je rapportages op over het gevoerde beleid rondom integriteit & agressie en geweld.

De integriteit van jou als Functionaris Integriteit & Agressie en Geweld mag geen enkele vraag of twijfel oproepen. Jij hebt een voorbeeldfunctie en je dient je hiervan altijd bewust te zijn.
Je bent in deze rol echter niet het ‘geweten’ van de organisatie, omdat integriteit van de organisatie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle medewerkers en leidinggevenden. Jij levert daar een bijdraag aan.


Arjen Littooij (Algemeen directeur):
‘’Ik ben op zoek naar een Functionaris Integriteit & Agressie en Geweld die ervoor zorgt dat de VRR helder beleid heeft en in de uitvoering daarvan betrouwbaar is. Wij trekken daar samen in op. Je communicatie is helder en warm en strak en stevig als het moet.

Jij...

… bent onafhankelijk en daadkrachtig en neemt het initiatief om zaken bespreekbaar te maken of aan te pakken zonder angst voor nadelige gevolgen of mogelijke belangenconflicten. Van belang is, dat je tactvol om kunt gaan met mensen in conflictsituaties en daarbij stressbestendig bent. Integriteit, deskundigheid en pragmatisch handelen zijn eigenschappen die jij bezit.

Verder:

• Beschik je over hbo werk- en denkniveau.
• Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring opgedaan in een juridische omgeving.
• Je communicatiestijl is open, helder en verbindend naar al je collega’s.
• Je bent creatief, proactief en praktisch ingesteld en beschikt over goede adviesvaardigheden en een natuurlijke overtuigingskracht;
• Je bent in staat zelfstandig onderzoek te verrichten voor het toetsen van de juistheid van meldingen en signalen.
• Je kunt contacten onderhouden binnen en buiten de organisatie en bent vertrouwenwekkend voor medewerkers en management.
• Je bent bereidt de nodige opleidingen en bij- en nascholing  te volgen om je werk goed te kunnen doen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Jij maakt deel uit van de afdeling Concerntaken die het bestuur, de directie en de VRR-organisatie ondersteunt en adviseert. Je hebt veertig collega’s. Wij hebben een regisserende en kader stellende rol op het gebied van bestuurlijke en juridische zaken, communicatie en informatiemanagement. Je werkt in het team Juridische Zaken, samen met drie andere juristen. Zij hebben veel kennis en ervaring binnen de organisatie en staan altijd voor je klaar om je te helpen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 11 met een salaris van € 3.561,- tot € 5.169,- op basis van 36 uur.
  • Het betreft een fulltime aanstelling van 36 uur per week.
  • Je ontvangt een toeslag van 17,05% (inclusief 8% vakantiegeld) die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn.
  • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
  • We zijn een moderne werkgever, daarom zijn flexibele werktijden en thuiswerken bespreekbaar.
  • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

  • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maurice Lenferink (Hoofd Concerntaken) via  06 1299 9744 of per mail maurice.lenferink@vr-rr.nl.
  • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Team Recruitment via 088-8779 000 of via mail: recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl