HR Medewerker


Zie jij het als een uitdaging om goede en klantgerichte HR-support te leveren aan de organisatie die 24/7 in de weer is met het verlenen van zorg en hulp aan burgers? Check dan snel onze vacature!


Jouw werk

Als HR-medewerker van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heb je een veelzijdig en uitdagende rol en bied je HR-support aan medewerkers en leidinggevenden binnen de gehele organisatie, waar de brandweer, ambulance en gemeenschappelijke meldkamer een onderdeel van uit maken. Bij de uitvoering van je werkzaamheden werk je nauw samen met HR adviseurs en de collega’s personeels- en salarisadministrateurs. Samen met 4 andere HR medewerkers zorg je voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de werkzaamheden. Je werkt in een zeer dynamische en energieke omgeving met meerdere cao’s en een modern HR-systeem (AFAS) met geautomatiseerde ESS en MSS workflows. Het HR systeem is zeer recentelijk opnieuw geïmplementeerd en moet nog verder geoptimaliseerd worden. Hier heb jij een belangrijke rol in!

Zorg jij ervoor dat er overzicht is in het ziekteverzuim?

Verder ben je een vraagbaak voor de organisatie en los je in samenwerking met jouw collega’s diverse HR-vraagstukken op met betrekking tot ziekteverzuim en arbeidsvoorwaarden. De Wet Verbetering Poortwachter kent voor jou geen geheimen! Hierdoor weet je de registratie van het ziekteverzuim en het contact met de arbodienst en het UWV goed op orde te houden. Verder verzorg je het administratieve proces rondom in-, door- en uitstroom van medewerkers en ben je verantwoordelijk voor de personeelsmutaties in Topdesk.

Gezien de aard van onze organisatie, de dynamische omgeving waarin je werkt en de complexiteit van onze HR-dienstverlening, kunnen vraagstukken complex zijn, waarbij de oplossing niet direct voor de hand ligt. Dit schikt jou niet af. Integendeel zelfs! Jij kunt niet wachten om deze uitdagingen aan te gaan, je mouwen op te stropen en samen met jouw collega’s de vraagstukken proactief en goed op te lossen. Voor jouw telt het eindresultaat en een tevreden klant. Ook heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan gave HR-projecten zoals onboarding.

Jij...

…hebt echt aandacht voor mensen, bent betrouwbaar, integer en omgevingsbewust. Verder hou je ervan om hard te werken in stressvolle situaties en schrik je niet van ad-hoc problemen, maar vind je het juist een mooie uitdaging om deze op te lossen. Daarnaast ben je daadkrachtig, flexibel en sta je bekend als een zelfstandige persoon, die zich niet snel uit het veld laat slaan.

Verder:

 • Beschik je over minimaal een mbo 4 diploma. Bij voorkeur op het gebied van HR;
 • Heb je minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Is ervaring met de Wet Verbetering Poortwachter een pré;
 • Is het een pré als je ervaring met AFAS Profit en Topdesk hebt;
 • Ben je vaardig in het gebruik van het Microsoft Officepakket;
 • Ervaring hebben met een grote operationele (hulpverlening) organisatie of andere complexe grote organisatie is een pré;

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over drie teams (advies, mobiliteit en bedrijfsvoering). Jij werkt binnen het team HR-bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit 15 collega’s die enorm servicegericht zijn, nauw samenwerken en het leveren van kwaliteit erg belangrijk vinden. Zij richten zich allemaal op de gehele multidisciplinaire ondersteuning van de uitvoering zodat je collega’s uit de operatie hun werk goed kunnen verrichten. Jij zult samen met hen gaan bouwen aan een nóg robuustere HR-afdeling waarbij verbetering en optimalisatie centraal staat.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.484,- tot € 3.591,- (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling van 36 uur per week.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Esther Knuever (Manager HR-Bedrijfsvoering) via 06-50053481 of per mail naar Esther.Knuever@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl