HR Business Partner Brandweer


Wil jij met jouw expertise en bevlogenheid een bijdrage leveren aan de veiligheid van onze hulpverleners en de burgers in regio Rotterdam-Rijnmond? En ben jij een HR Business Partner die als geen ander weet wat de business nodig heeft en continu nadenkt hoe de afdeling HR hierin van toegevoegde waarde kan zijn? Dan hebben wij een mooie kans voor jou!


Jouw werk

Door interne doorstroom zijn wij voor de brandweer op zoek naar een HR Business Partner. In deze brede functie ben je een stevige adviseur voor leidinggevenden. Samen met je collega’s adviseer je leidinggevenden op operationeel niveau met het oog op ook schakelen op tactisch niveau over het gehele speelveld aan HR-onderwerpen. Zoals strategische personeelsplanning, verzuim, individuele casuïstiek, mobiliteit, selectie en duurzame inzetbaarheid.

Ben jij die HR Businesspartner die ervoor zorgt dat jouw brandweercollega's optimaal kunnen functioneren?

Jouw werkzaamheden hebben een impact op het dagelijkse functioneren van de brandweer. Jij draagt bij aan de verbinding tussen HR en de operatie. Jij weet waar (op het gebied van HR) behoefte aan is en geeft gevraagd én ongevraagd advies. Verder vindt je het leuk om een actieve bijdrage te leveren aan zaken op orde krijgen en structuren te bouwen.
Het meedraaien van een 24-uurs dienst is de perfecte manier om gevoel te krijgen bij de brandweer waar jij je adviesrol gaat invullen. En laten we eerlijk zijn; bij welke andere werkgever krijg je de kans om mee te gaan met een uitruk van de brandweer?

Jij...

… bent een doorpakker en op zoek naar een vervolg stap in je carrière als HR professional. Jij snapt de business en hebt affiniteit met een 24-uurs organisatie. Je bent een proactieve en mensgerichte adviseur zonder de organisatie doelstellingen uit het oog te verliezen. Verder ben je resultaatgericht, sterk analytisch, heb je een hands-on mentaliteit en durf je initiatief te nemen. Tevens beschik je over een toegankelijke houding en ben je in staat op een tactvolle manier problemen op te lossen. Natuurlijk beschik je over goede advies- en communicatievaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling).

Verder:

 • Beschik je over minimaal een afgeronde hbo opleiding bij voorkeur op het gebied van HRM.
 • Beschik je over minimaal 3 jaar werkervaring als HR Businesspartner.
 • Beschik je bij voorkeur over ervaring binnen een operationele (hulpverlenings)organisatie.
 • Beschik je bij voorkeur over een rijbewijs B en eigen vervoer.
 • Ben je daadkrachtig, doortastend, nuchter en resultaatgericht is.
 • Ben je een doener, maar wel een doener die eerst denkt en de benodigde (kritische) vragen stelt.
 • Zoek je samenhang en verbinding en ben je in staat is om zaken goed te borgen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over drie teams (advies, mobiliteit en bedrijfsvoering). Jij maakt onderdeel uit van het team HR advies. Dit energieke team bestaat uit 15 collega’s met verschillende achtergronden, talenten en persoonlijkheden die zeer betrokken en gedreven zijn. Onze ambitie is om een onmisbare partner te zijn voor de organisatie, samen dagelijks de beste koers te varen en het verschil te maken. Belangrijke waarden voor daarom voor ons deskundig, toegankelijk, verbindend en onderscheidend.

Als afdeling willen we ons graag verder ontwikkelen op het gebied van integraal samenwerken aan HR vraagstukken. Ook het stellen van de juiste prioriteiten en het maken van keuzes heeft onze aandacht.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 2.973,- tot € 4.494,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Inge Kippers (HR Manager) via 06-13786496 of inge.kippers@-vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl