Financieel auditor


Ben jij een nauwkeurig en gedreven professional met een scherp oog voor verbeteringen?
Vind je het leuk om ervoor te zorgen dat de (financiële) risico’s van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) in beeld zijn en dat hierbij de juiste beheersmaatregelen worden getroffen? Én zoek je een job waarbij veel ruimte is om je verder te ontplooien en ontwikkelen? Interesse gewekt? Reageer dan snel en kom kennismaken met ons!


Jouw werk

Als Financieel auditor ben je de spil in het waarborgen van financiële integriteit en risicobeheersing binnen onze organisatie. Je stelt normen- en controlekaders op, vertaalt landelijk beleid naar onze organisatie, stelt het interne controleplan op, en coördineert de periodieke aanbesteding van de accountant. Daarnaast heb je een regierol over het gehele controle traject, ben je verantwoordelijk voor de rechtmatigheidsverantwoording en rapporteer je de bevindingen met verbetervoorstellen periodiek aan de concerncontroller.

Via het ‘Thee Lines of Defence Model’ ben je verantwoordelijk voor de verbijzonderde interne controle (VIC) en de rechtmatigheidsverantwoording, waarmee je een stevige en betrouwbare controle omgeving creëert.Word jij onze nieuwe collega Financieel auditor?

Ook optimaliseer je in samenwerking met de concerncontroller en de accountant je processen, adviseer je over belangrijke risico's, en draag je bij aan de integrale beeldvorming van de organisatie. Je hebt een proactieve rol in het signaleren en voorstellen doen ter verbetering van beheersmaatregelen op basis van het risicobeeld. Kortom, een uitdagende rol waarbij je als Financieel Auditor de organisatie voorziet van gedegen financieel toezicht en advies.

Jij...

… bent de drijvende kracht achter de optimalisatie van onze financiële processen. Jouw proactieve houding gaat verder dan het uitvoeren van controles; je bent vaardig in het ontwikkelen en uitdragen van (strategisch) beleid, en nieuwe ontwikkelingen. Je kunt hierbij effectief handelen met tegengestelde standpunten binnen de organisatie. Daarnaast draag je actief bij aan de inrichting en werking van het ‘Three Lines of Defence Model’.

Met een scherp oog voor de meest recente ontwikkelingen in accountancy, rechtmatigheid, interne controle en risicomanagement, breng jij een frisse en innovatieve benadering naar de tafel. Je past niet alleen bestaande kennis toe, maar deelt ook actief nieuwe methoden en technieken zoals bijv. Robotic Process Automation, waarmee je de effectiviteit en efficiëntie van onze processen bevordert.

In deze functie is jouw succes nauw verweven met je vermogen om complexe uitdagingen aan te pakken met vastberadenheid en doortastendheid.
Je zal niet alleen beleidskaders moeten ontwikkelen en een intern controleplan moeten opstellen, maar ook deze plannen doeltreffend moeten implementeren en coördineren in de gehele organisatie.

Het is essentieel dat je kritische vragen stelt, de kwaliteit van de uitvoering bewaakt, en proactief anticipeert op mogelijke knelpunten. Je bent communicatief vaardig in het uitdragen van je advies en deelt strategische inzichten met verschillende stakeholders. Je toont eigenaarschap en bent een bevlogen professional, dit samen met je scherp analytisch vermogen maken jou een gewaardeerde collega op het gebied van interne controle, maar ook binnen ons team.

Verder:

 • Beschik je over (minimaal) HBO werk en denkniveau met Accountancy of aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Middelen & Control (M&C) bestaat uit circa 45 medewerkers verdeeld over vijf teams, namelijk: Beleid & Kwaliteit, Business Control, Financieel Control, Financien en Inkoop. Jij komt te werken in het team Beleid en Kwaliteit. Dit diverse team bestaat uit 8 collega’s met verschillende achtergronden, talenten en persoonlijkheden die betrokken en gedreven zijn in hun vakgebieden.

De afdeling M&C is een relatief jonge afdeling die is ontstaan om de ambitieuze visie voor de komende jaren verder te ontwikkelen. Gericht op het verder ontwikkelen van onze identiteit als een proactieve, bevlogen club die samen en eigenaarschap hoog in het vaandel heeft staan.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 4010 tot € 5773 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Bas Werkman (Beleidsadviseur/Coördinator) via 06-40706287of bas.werkman@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Renée Ooms (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-57379890 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!