Zoeken

Strategisch Communicatie Businesspartner


Adviseren, organiseren, plannen maken én hands on brandjes blussen in een dynamische organisatie met betrokken hulpverleners en enthousiaste ondersteuners. Spreekt dit jou aan? Mooi! Want wij zoeken binnen het Communicatieteam van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een Strategisch Communicatie Businesspartner waar medewerkers, projectleiders, (programma)managers en directie op kunnen rekenen en vertrouwen.


Jouw werk

Door jouw strategische advies, heldere communicatieplannen en hands-on inzet bepaal je, samen met je collega’s, hoe de VRR intern en met de buitenwereld communiceert. En op welke wijze projecten en programma’s zich presenteren en succes hebben. De Veiligheidsregio kent vier directies zoals de Brandweer, Ambulance, Risico- en Crisisbeheersing en de corporate diensten. Het Communicatieteam, met een team Content en een team Advies, helpt om de communicatie goed te organiseren. En daar kom jij in beeld! Je werkt zelfstandig aan verschillende opdrachten, projecten en programma’s binnen een van de vier directies. Jij bent dé vaste Strategisch Communicatie Business partner voor de kolomdirecteur. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie-opgave binnen die directie. Samen met je communicatiecollega’s werk je aan de uitvoering van de communicatiestrategie van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Je steekt binnen jouw kolom zelf de handen uit de mouwen. Op basis van de gekozen strategie, prioriteiten binnen de kolom en jouw advies organiseer je (online) bijeenkomsten en schrijf je bijvoorbeeld een intranetbericht. Maar je coördineert ook de inzet van specialisten, van binnen en van buiten. Jij weet hoe je een communicatieplan kunt opstellen maar nog belangrijker, jij zorgt er ook voor dat dit wordt uitgevoerd. Jouw werkpakket is dynamisch net als onze organisatie; je pakt de communicatie op als de VRR te maken krijgt met een crisis. Je rondt projecten af en start nieuwe projecten op of je springt bij voor een collega communicatiepartner die hulp nodig heeft. Je takenpakket wisselt regelmatig, want de VRR is wendbaar, flexibel en innoveert. Wij je weten welke taken er nu al op je wachten? Dit zijn een aantal voorbeelden:

 • Je stelt een communicatie strategie op voor jouw kolom, na intensief contact met de directie en leidinggevenden.
 • Je adviseert de directie van jouw kolom wekelijks proactief op opkomende issues of lopende zaken, dit in afstemming met de strategisch woordvoerder.
 • Je ontwikkelt een communicatieplan voor een intensief cultuur- en veranderingstraject en je zorgt ervoor dat dit plan wordt uitgevoerd.
 • Je adviseert directie en management over de communicatie richting medewerkers of ketenpartners als politie, DCMR en media van belangrijke maatschappelijke onderwerpen.
 • Je komt met een voorstel voor een innovatieve middelenmix voor de interne communicatie van je eigen directie.
 • Je stelt een communicatieplan op om de eigen directie meer inclusief en divers te maken of medewerkers te informeren over veranderende wetgeving.
 • Je adviseert over de communicatie richting medewerkers om ze gemakkelijk hybride te laten werken.

Jij...

…bent natuurlijk een zeer ervaren, veelzijdige communicatieadviseur en die gewend is om op strategisch niveau te adviseren. Je kent de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en hebt ervaring met innovatieve kanalen en middelen. Daarnaast heb je ruime ervaring met het werken met reputatieonderzoek en issuemanagement bij zowel in- als externe vraagstukken in een grote (publieke) organisatie. Je bent in staat snel te schakelen en kunt vlot tot een uitvoerbaar advies komen. Verder kun je anderen overtuigen van een bepaald standpunt en leg je gemakkelijk verbinding met mensen uit verschillende netwerken. Jij voelt je thuis in deze regierol. In je communicatiestrategie weet je bestaande en nieuwe kanalen, en middelen op creatieve wijze in te zetten. Je hebt bovendien veel kennis van sociale media en een relevant extern netwerk op het gebied van interne en externe communicatie. Je communiceert van nature makkelijk en hebt oprechte belangstelling in de ander. Je bent flexibel, klantgericht en je denkt in praktische oplossingen vanuit een explorerende geest.

Verder:

 • beschik je over een hbo-diploma en een afgeronde communicatieopleiding;
 • heb je ruime werkervaring in een complexe omgeving bij een grote organisatie in een politiek-bestuurlijk krachtenveld;
 • heb je ervaring met het regisseren van grote communicatieonderwerpen met een groot politiek-bestuurlijk afbreukrisico;
 • ben je ervaren met het concretiseren en uitvoeren van corporate communicatiebeleid binnen grote organisaties.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het team Content en het team Advies vormen samen het Communicatieteam. Het team bestaande uit diverse disciplines, is volop in ontwikkeling en breidt de komende maanden uit naar 14 communicatieprofessionals. Of je nu werkt als Contentstrateeg, Strategisch woordvoerder, Strategisch Communicatie Businesspartner of Contentspecialist bent op het gebied van social media; met elkaar zorgen jullie voor eenduidige en heldere interne en externe communicatie. Bij de VRR werken we hybride. Dat betekent dat je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Jouw communicatie collega’s ontmoet je wel voornamelijk op het hoofdkantoor in het World Port Center.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt in afwachting van de definitieve herinrichting van de afdeling Communicatie indicatief ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 3.561,- tot € 5.169,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maurice Lenferink, Hoofd Concerntaken/Chief Information Officer via 06-12999744 of per mail Maurice.Lenferink@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of Recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl