Strategisch woordvoerder


Jij bent een van de gezichten van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het is jouw ambitie om zowel interne als externe doelgroepen goed te informeren over het waardevolle werk dat verricht wordt door de Brandweer, Ambulance, Risico- en Crisisbeheersing en de 112 meldkamer.


Jouw werk

Jij benadert de media proactief, een beetje brutaal en met lef. Dit betekent dat je niet alleen de vragen van de pers beantwoordt en televisie- of radio opnames begeleidt, maar ook breng je onderwerpen proactief onder de aandacht bij de landelijke en regionale media en ook via onze eigen kanalen. De thema’s zijn uiteenlopend. Het kan gaan over kleine incidenten met veel leed tot grote crisis met grote maatschappelijke impact. Denk ook aan toezicht en handhaving bij bedrijven, vuurwerk, brandveiligheid van elektrische voertuigen, brandbestrijding in hoogbouw. En helaas nog steeds actueel, de inzet bij Corona. Je werkt nauw samen onze piketwoordvoerders, maar ook met woordvoerders van onze samenwerkingspartners zoals de politie, gemeenten en DCMR.

Word jij verantwoordelijk voor de mediastrategie binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond?

Je bent verantwoordelijk voor de mediastrategie. Deze mediastrategie is onderdeel van de overall contentstrategie, die je samen met de contentstrateeg en de andere contentspecialisten bepaalt. Ook ga je samen met een extern bureau aan de slag met de woordvoerderstrainingen voor directie, operationeel leidinggevenden en de piketwoordvoerders van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Je adviseert medewerkers tot aan directieniveau over het externe communicatiebeleid en relevante boodschappen. Je doet dit volgens de nieuwste inzichten en tools en je houdt het verkeer op de socials ook goed in de gaten. Adviezen baseer je op dagelijkse omgevingsanalyses van waaruit je opkomende issues en kansen filtert. Je bouwt en onderhoudt proactief het netwerk van mediarelaties, waardoor je snel en adequaat in gaat op mediaverzoeken. Ook bied je begeleiding aan onze hulpverleners en experts bij hun woordvoering. Je ontwikkelt samen met je collega’s innovatieve journalistieke inhoud voor online (social) media, zoals de VRR-website, onze crisiswebsite www.rijnmondveilig.nl, nieuwsbrieven en ons magazine. Ook schijf & redigeer je persberichten en rapporten.

Jij...

… bent een communicatieprofessional met innovatiedrang die altijd op zoek is naar vernieuwing binnen je vakgebied. Je bent een kei in plannen en organiseren, zodat je succesvol bent in het behalen van doelen. Je hebt affiniteit met operationele hulpverleningen en ben je ook in staat om in stressvolle situaties de juiste beslissingen te nemen. Daarbij ben je enthousiast, verbindend en een echte netwerker.

Verder:

 • heb jij een afgeronde een hbo- of academische opleiding op het terrein van journalistiek/communicatie;
 • heb jij minimaal 8 jaar werkervaring als (senior) woordvoerder en/of persvoorlichting;
 • beschik je uiteraard over zeer goede schriftelijke en mondelinge communicatie;
 • heb je ervaring in het werken met beeld, video en online media;
 • ben je bereid om daar waar nodig het werk flexibel in te delen en soms in weekenden en avonduren te werken.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het team Content en het team Advies vormen samen het Communicatieteam. Het team bestaande uit diverse disciplines, is volop in ontwikkeling en breidt de komende maanden uit naar 14 communicatieprofessionals. Of je nu werkt als Contentstrateeg, Strategisch woordvoerder, Strategisch Communicatie Partner of Contentspecialist bent op het gebied van social media; met elkaar zorgen jullie voor eenduidige en heldere interne en externe communicatie. Bij de VRR werken we hybride. Dat betekent dat je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Jouw communicatie collega’s ontmoet je wel voornamelijk op het hoofdkantoor in het World Port Center.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt in afwachting van de definitieve herinrichting van de afdeling Communicatie indicatief ingeschaald in salaris van € 2.973,- tot € 4.494,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maurice Lenferink, Hoofd Concerntaken/Chief Information Officer via 06-12999744 of per mail Maurice.Lenferink@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of Recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl