Functioneel Applicatie Beheerder


Stel je eens voor, een goede vriend van jou is betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Gelukkig zijn de hulpdiensten snel ter plaatse en weten zij te handelen, zodat hij (en de andere betrokkenen) snel gestabiliseerd zijn. De handelingen daarna zorgen ervoor dat de situatie onder controle komt, de betrokken voertuigen zonder gevaar verplaatst kunnen worden en de slachtoffers de juiste hulp aangeboden krijgen.

Wat heeft dit te maken met functioneel beheer?
Alles! Jij als functioneel beheerder bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, bent degene die op de achtergrond intensief betrokken is bij de inrichting, het beheer en het onderhoud van het vakbekwaamheidsmanagementsysteem. Hiermee stel jij onze collega’s in de frontlinie in staat om bij een crisis of incident stevig in hun specialisme te staan.


Jouw werk

Samen met je collega’s ben jij dagelijks bezig met systemen, mensen, informatie en technologie. Op al die vlakken is er veel beweging, wat jouw functie uitdagend maakt! Het systeem wordt gebruikt voor het plannen, organiseren en registreren van vakbekwaamheidsactiviteiten.

Als beheerder van dit systeem snap je wat er speelt binnen de organisatie en hoe belangrijk het is om als professional vakbekwaam te worden en te blijven. Je fungeert als schakel en werkt nauw samen tussen de afdeling vakbekwaamheid, repressie (brandweer) en de andere organisatieonderdelen binnen de VRR.

Met veel gebruikers en daarmee ook de nodige wensen, is die niet zomaar gesneden koek. Zeker met het oog op een volledig nieuwe HTML omgeving, ligt de uitdaging in het continue blijven vertalen van alle wensen naar de bouwers, zodat er ten alle tijd een bruikbaar en accuraat systeem staat.

Jij begrijpt en voelt goed aan waarom gebruikers vragen of wijzigingen in het systeem willen en analyseert deze verzoeken om verbeteringen/optimalisatie te realiseren. Hiervoor doe je verbetervoorstellen en doorzie je de impact van wijzigingen. Hiernaast neem je deel aan overleggen en werkgroepen gericht op de inhoud van je werkzaamheden.

Als functioneel beheerder verwachten wij vooral dat je vooruit kunt denken én innovatief bent. Zo is er momenteel een aanbesteding gedaan voor een nieuwe Elektronische Leer Omgeving (ELO). Ook hierin heb je een belangrijke rol waar het gaat om het ondersteunen van de collega’s en toekomstige collega’s bij het gebruiken van dit programma.

Je bent voor je collega’s daarnaast het eerste aanspreekpunt voor de oefen MOI (Mobiel Operationeel Informatiesysteem). Dit systeem geeft de brandweer informatie over gebouwkenmerken e.d.: onmisbaar voor hulpverleners die onderweg zijn naar een incident. Het systeem heeft echter ook als doel om zo realistisch mogelijk gerichte oefeningen te doen.

Jij...

… kunt goed analyseren, hebt echt aandacht voor mensen, bent betrouwbaar, integer en omgevingsbewust. Je bent proactief en hebt oog voor detail zonder het zicht op het grote geheel te verliezen. Je bent communicatief sterk en staat stevig in je schoenen. Je kunt zelfstandig werken en bent stressbestendig. Je schrikt niet van ad-hoc problemen, maar vindt het juist een mooie uitdaging om deze op te lossen, waarbij je in staat bent prioriteiten te stellen. Uiteraard kun je samen met je collega’s op basis van gebruikerswensen, doorontwikkeling en regulier beheer de juiste afwegingen maken over welke werkzaamheden de hoogste prioriteit hebben.

Verder voldoet jouw profiel aan de volgende eisen:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ten minste 2-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie als functioneel beheerder.
 • Ervaring hebben met een grote operationele (hulpverlening) organisatie of andere complexe grote organisatie is een pré.
 • Ervaring hebben met managementsystemen, en Veiligheidspaspoort in het bijzonder, is een pré.
 • Ervaring hebben met BiSL functioneel beheer, in de vorm van een opleiding/cursus, is een pré.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond ondersteunt de vakbekwaamheid van de repressieve medewerkers. Het is een hecht team waarbij iedereen probeert bij te dragen aan dit doel.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 9 met een salaris van € 2.874,- tot € 4.048,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur), maar 32 uur is bespreekbaar. 4 keer 9 uur werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden (in overleg) flexibel en naar eigen behoefte indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Fenna Oskam (Teamleider Vakbekwaamheid) via 06-50053533
 • Eelco van Eijsden (Teamleiders Vakbekwaamheid) via 06-22041759
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Team Recruitment via 088-8779000 of via mail naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl