Medewerker Planning


Behoud jij het overzicht in de planning en zorg jij voor een goede monitoring voor ons brandweerpersoneel? Kom dan ons team versterken!


Jouw werk

De afdeling planning is dé schakel voor de repressieve dienst van de brandweer (uitrukdienst)! Zij zorgen ervoor dat de brandweer altijd inzicht heeft in de personele sterkte van de regio. Je bent als medewerker planning de aangewezen persoon om richting en ondersteuning te geven aan dit proces. Bovendien realiseer je een zo efficiënt mogelijke planning van personeel.

Ondersteun jij bij de bezetting van de brandweer zodat je collega’s hun werk goed kunnen doen?

Concreet zorg je voor het totaaloverzicht van de dienstroosters van het brandweerpersoneel en controleer je of deze binnen de kaders van wet- en regelgeving en de roostervoorwaarden vallen. Ook beantwoord je de telefoon, controleer en verwerk je ingediende verzoeken van medewerkers en maak je roosters voor het flexibel inzetbaar repressief dagdienstpersoneel.

Tevens verwerk je alle administratie in het planningsysteem en stel je hier overzichten uit op. Je signaleert of er voldoende personele capaciteit is. Indien er structurele problemen zich voordoen in het rooster, rapporteer je dit en draag je oplossingen aan. Het doel is om met jouw bijdrage te streven naar een optimale bezetting van de kazernes.

Jij...

…hebt een volhardende persoonlijkheid en bent daadkrachtig. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent klantgericht. Daarnaast kun je goed prioriteiten stellen en ben je stressbestendig. Tevens beweeg je je makkelijk binnen een grote en complexe organisatie en snap je hoe de brandweer opereert.

Verder:

 • Beschik je over mbo werk- en denkniveau.
 • Heb je minimaal één jaar relevante werkervaring.
 • Heb je affiniteit met plannen.
 • Is het een pré als je ervaring hebt met de brandweer of soortgelijke organisatie.
 • Is het een pré als je bekend bent met roostersystemen en Excel.
 • Ben je minimaal drie dagen per week beschikbaar tussen 07:00 en 16:30.
 • Ben je flexibel ingesteld m.b.t. de werkuren en locatie.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De afdeling, regionale planning, heeft als kerntaak het coördineren van de centrale planning van het beroeps repressief brandweerpersoneel. Daarnaast houdt de afdeling zich ook bezig met de roosterondersteuning van het vrijwillig brandweerpersoneel en maken ze het rooster voor het flexibel inzetbaar dagdienst personeel.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal met een salaris van € 2.170,- tot € 3.176,- op basis van 36 uur (4 x 9 uur). 32 uur is bespreekbaar.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • We zijn een moderne werkgever, daarom zijn afspraken (na de inwerkperiode) over flexibele werktijden en thuiswerken mogelijk.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Priscilla Kloostra (Waarnemend Coördinator Regionale Planning) via 06-15404319 of priscilla.kloostra@vr-rr.nl .
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl