Beleidsmedewerker duurzaamheid


Vanuit jouw intrinsieke motivatie en inhoudelijke kennis op het gebied van duurzaamheid, werk jij in een proactieve rol mee aan de verduurzaming van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Vanuit het Facilitair Bedrijf ga jij aan de slag met het uitvoeren, toetsen, analyseren en evalueren van het duurzaamheidsprogramma om de duurzaamheidsambitie – een inclusieve, circulaire en klimaatneutrale organisatie in 2040 – te behalen. Ben jij een echte aanpakker die houdt van uitdaging en op zoek naar een baan waarmee je impact kunt maken? Dan is de functie van Beleidsmedewerker Duurzaamheid iets voor jou!


Jouw werk

Het Facilitair Bedrijf is verantwoordelijk voor het leveren van facilitaire diensten en middelen aan de
totale organisatie, het borgen van de kennis van deze taken, het voortdurend streven naar verbeteringen en het actief blijven volgen van marktontwikkelingen opdat de VRR maximaal en blijvend wordt ondersteund.

Samen met jou collega's impact maken op het gebied van Duurzaamheid? Word beleidsmedewerker duurzaamheid bij de VRR!

In jouw rol als Beleidsmedewerker Duurzaamheid lever jij een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van de acties uit het duurzaamheidsprogramma zodat duurzaamheid onderdeel wordt van het DNA en het handelen van alle medewerkers van de VRR. Jij stelt informatiepakketten en handleidingen op met betrekking tot de focusthema’s mens, circulair en klimaatbewust, ontwikkelt beheerinstrumenten en processen om duurzaamheid te kunnen meten en monitoren, maakt analyses, trekt conclusies en doet voorstellen tot verbetering. Ook de interne communicatie omtrent de voortgang van het duurzaamheidsprogramma behoort tot jouw werkzaamheden.

Jij...

... bent iemand die het verschil maakt door jouw betrokkenheid, analytisch denkvermogen, kritische blik en een praktische instelling. Jij zet je volledig in voor een optimaal resultaat op voor jou bekend maar ook onbekend terrein en gaat daarmee een uitdagingen niet uit de weg! Je bent iemand die afstemt en rekening houdt met verschillende betrokkenen waardoor je draagvlak creëert voor beleidsontwikkeling en –uitvoering. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk draai jij je hand niet om voor het opstellen van goed onderbouwde en bruikbare beleids- en adviesdocumenten.
Verder:
• beschik je over minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
• ben je resultaatgericht en flexibel;
• neem je initiatief en kun je goed zelfstandig werken;
• beweeg je gemakkelijk in een grote complexe organisatie;

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Als Beleidsmedewerker Duurzaamheid ben jij werkzaam bij het Stafbureau van het Facilitair Bedrijf, dat bestaat uit negen medewerkers die met name de functie vervullen van beleidsmedewerker of projectleider. Jij ondersteunt binnen dit team de Programmamanager Duurzaamheid en werkt nauw samen met een senior beleidsmedewerker facilitair die o.a. ook taken uitvoert op het gebied van duurzaamheid.


Binnen de VRR wordt tevens een team maatschappelijke verantwoord opdrachtgeven en inkopen (MVOI-team) gevormd met zes mensen uit verschillende onderdelen van de organisatie die allemaal één dag per week werken aan verduurzaming. Ook met dit team heb jij een intensieve samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van €3.365 tot € 5.034 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Kies uit: Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jeannette Kruijthof via 06-12042668 of jeannette.kruijthof@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Simone Hage (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25102889 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!