Senior beleidsmedewerker Facilitair Bedrijf


Wil jij er verantwoordelijk voor zijn dat de veiligheidsdiensten van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op en top hun werk kunnen doen? En doe jij dit graag door het primaire proces zodanig te ondersteunen en te faciliteren dat dit goed en ongestoord uitgevoerd kan worden? Maak dan werk van de verdere professionalisering van de VRR-brede facilitaire dienstverlening en word senior beleidsmedewerker bij het Facilitair Bedrijf!


Jouw werk

Het Facilitair Bedrijf is verantwoordelijk voor het leveren van facilitaire diensten en middelen aan de totale organisatie, het borgen van de kennis van deze taken, het voortdurend streven naar verbeteringen en het actief blijven volgen van marktontwikkelingen opdat de VRR maximaal en blijvend wordt ondersteund.

Als beleidsmedewerker Faciliair Bedrijf werk jij mee aan de veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond!

In jouw rol als senior beleidsmedewerker adviseer jij collega’s op alle niveaus over diverse facilitaire, maar ook organisatiebrede tactische opgaven. Jij onderzoekt en analyseert (maatschappelijke) vraagstukken en andere relevante ontwikkelingen en vertaalt deze naar beleid. Jij initieert en draagt zorg voor de uitvoering en implementatie van opdrachten op het gebied van o.a. duurzaamheid (ongeveer 50% van jouw werkzaamheden), huisvesting en vervoer.

Jij...

... bent iemand die het verschil maakt door je betrokkenheid, analytisch denkvermogen, kritische blik en een praktische instelling. Jij zet je volledig in voor een optimaal resultaat op voor jou bekend maar ook onbekend terrein en gaat daarmee een uitdagingen niet uit de weg! Je bent iemand die afstemt en rekening houdt met verschillende betrokkenen waardoor je draagvlak creëert voor beleidsontwikkeling en –uitvoering. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk draai jij je hand niet om voor het opstellen van goed onderbouwde en bruikbare beleids- en adviesdocumenten.
Verder:
• beschik je over HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
• heb jij ervaring met projectmatig werken en het begeleiden van projecten;
• ben je resultaatgericht en flexibel;
• neem je initiatief en kun je goed zelfstandig werken;
• beweeg je gemakkelijk in een grote complexe organisatie;

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Als senior beleidsmedewerker ben jij werkzaam binnen het Stafbureau van het Facilitair Bedrijf, dat ingezet wordt ter ondersteuning van het MT-FB op het gebied van projectmanagement, beleidsadvies en secretariële en administratieve werkzaamheden, aangevuld met een Programmamanager en Beleidsmedewerker Duurzaamheid. Het team bestaat met jou erbij uit negen medewerkers die werken op één van de bovenstaande vak- of taakgebieden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 4.010  tot € 5.773 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met  Jeannette Kruijthof via 06-12042668 of jeannette.kruijthof@vr-rr.nl@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Simone Hage (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25102889 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!