HR adviseur Brandweer


Als HR adviseur Brandweer werk jij samen met en voor de 36 kazernes en andere organisatieonderdelen van de Brandweer binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ben jij een ervaren HR adviseur op operationeel en tactisch niveau? En heb jij een stevige persoonlijkheid, en ben je flexibel en verbindend en sterk in prioriteren en keuzes maken? Dan gaan we graag met jou in gesprek!


Jouw werk

Hollen en stilstaan. Dat typeert je werk als HR Adviseur voor de Brandweer. Hollen, omdat er in deze organisatie van alles speelt wat je aandacht vraagt en wat je wilt beetpakken. En daarom is het ook zo belangrijk om regelmatig stil te staan, zodat je bewust keuzes maakt en prioriteert wat voor nu en in de toekomst belangrijk is en wat focus nodig heeft. Uiteraard doe je dit samen en in afstemming met je team. Je adviseert leidinggevenden op operationeel en tactisch niveau over het gehele speelveld aan HR-onderwerpen. Denk hierbij aan strategische personeelsplanning, verzuim, individuele casuïstiek, mobiliteit, selectie en duurzame inzetbaarheid. Ook ga je aan de slag met implementeren van HR beleid en het mede ontwikkelen van het leiderschap binnen de Brandweer.

Breng jij HR en de Brandweer verder in het behalen van hun lange termijn doelstellingen?

Samen met jouw collega's binnen HR heb je een impact op het dagelijkse functioneren van de Brandweer en focus jij je op de doelstelling van HR en de Brandweer. Jij draagt bij aan de verbinding tussen HR en de operatie, doordat jij weet waar behoefte aan is. Ook geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de managers met wie je samenwerkt. Doordat je veel aanwezig bent op de kazernes en af en toe een dienst mee draait met de brandweercollega’s, zorg jij voor die verbinding en weet jij wat er speelt en wat jouw aandacht nodig heeft!

Jij...

...bent op zoek naar een volgende stap in je carrière als HR Professional. Jij hebt affiniteit hulpverlening en wil samen met ons werken aan zorg en veiligheid. Je bent een deskundige, mensgerichte adviseur, zonder de organisatie doelstellingen uit het oog te verliezen. Ook ben je initiatiefrijk, resultaatgericht, daadkrachtig en analytisch sterk, wat je combineert met een hands-on mentaliteit. Uitdagingen los jij op een tactvolle en onderscheidende manier op.

Verder:
• beschik je over minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur op het gebied van HRM;
• heb je relevante werkervaring als HR Adviseur;
• heb jij een rijbewijs en eigen vervoer.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over twee teams (Advies & Expertise en Bedrijfsvoering). Jij maakt onderdeel uit van het team HR advies & expertise. Dit energieke team bestaat uit 18 collega’s met verschillende achtergronden, talenten en persoonlijkheden die zeer betrokken en gedreven zijn.
Als HR afdeling willen we ons de komende jaren graag richten op het door ontwikkelen van een zichtbare, herkenbare en aantrekkelijke werkgever, voldoende talent voor nu en in de toekomst, aansprekend leiderschap om zo bij te kunnen dragen aan het succes van de ander en fitte, vitale en wendbare medewerkers. Hier zal jij samen met je HR collega’s een belangrijke rol in spelen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.365 tot € 5.034 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Inge Kippers (HR-Manager) via 06 13786496 of per mail naar Inge.kippers@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!